OtthonGyertyák – praktikus és hangulatos fényforrások a kertben

Gyertyák – praktikus és hangulatos fényforrások a kertben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyertyák azon kiegészítők kategóriáját képezik, amelyek olcsón beszerezhetők és rendkívül sikkesek. Igaz ugyan, hogy a fény intenzitása, amelyet kibocsátanak, nem ér fel egy villanykörtéével, azonban az általuk keltett romantikus hangulat nem mérhető össze semmivel.

Nemcsak a lakásban bizonyulnak jó választásnak, hanem a kertben is. És hogy a környezetet még kreatívabbá, még hangulatosabbá varázsolhasd általuk, néhány praktikus ötlettel jövünk neked a kivitelezésben.

1. Kezdjük a legnehezebbel. Készítsd el te magad otthon a gyertyáidat, virágcserepekben. Ehhez szükséged lesz hagyományos gyertyáknak való gyantakeverékre, gyantával bekent zsinegre, gyurmára és természetesen virágcserepekre. Első lépésként, tömd be a cserép alján lévő lyukat gyurmával, vagy ha nincs azon ilyen, akkor a zsineget rögzítsd az anyaggal a cserép aljára. Bizonyosodj meg abban, hogy a zsineg elég hosszú-e, majd öntheted is rá a gyantát.

2. Az éjjeli viharlámpák is kiváló megoldást jelentenek a kert dekorációjában és világításában. Ma már rengeteg típus és modell létezik. A dizájn függvényében válassz hozzájuk hosszú és vékony, vagy rövid és kövér gyertyákat, esetleg mécseseket, fehér vagy krém színben. Mivel stabilak, ezek a lámpák tökéletesek a kertben terített esti romantikus vacsorához. Hogy feldobd a hangulatot, dekorálhatod ezeket virágokkal.

3. Az átlátszó, tárolásra alkalmas konyhaedénykék, befőttes üvegek újabb kategóriáját képezik azon „tartóknak”, amelyekbe gyertya kerülhet. Felfűzheted őket a fák ágaira, vagy a sétáló mentén is elhelyezheted. Bárhová helyeznéd, biztos megteremtik a meghitt hangulatot.

4. Egy elegáns teraszhoz tökéletes kiegészítő egy régi, kovácsolt vasból készített csillár, főként ha gyertyák járnak bele.

5. Amennyiben olyan személy vagy, aki betartja a Feng Shui tanításait, akkor helyezz egy átlátszó edénybe vizet, fölötte pedig úsztass mécseseket. Ez nemcsak belső nyugalommal lát el, hanem megteremti azt a romantikus hangulatot is, amelyre szükséged van egy langyos nyári estén.

6. Ugyancsak a kerti sétány mellé elegendő, ha egy-egy tálcára 5–6 mécsest helyezel el. Ez megteszi a feladatát: kellő fénnyel látja el utadat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek