HolotropikumGyakran tör rád a vizelési inger? Ezek az okok állhatnak a háttérben!

Gyakran tör rád a vizelési inger? Ezek az okok állhatnak a háttérben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem tudsz végignézni úgy egy filmet, hogy közbe kétszer ne kellene kimenned a mosdóba, vagy pedig egy autóút során gyakran meg kell állnod pisilni? Ha igen, akkor ez nem túl jó jel.

Gyakran tör rád a vizelési inger? Ezek az okok állhatnak a háttérben!

Francesco Montorsi híres olasz urológus most elárulja, hogy milyen rendellenességek állhatnak a probléma mögött.

A napi nyolcszori pisilés normális

Ne ijedj meg, ha éjszaka fel kell kelned, hogy könnyíts magadon, mert az teljesen normális, hiszen 24 óra alatt, ha valaki nyolc alkalommal látogatja meg a mosdót, az nem kirívó, sőt.

Mi lehet akkor a gond?

Kisméretű húgyhólyag

Egy átlagos méretű húgyhólyag két bögre folyadékot képes megtartani, de előfordulhat az, főként a nőknél, hogy a kisebb húgyhólyag nem képes ennyi folyadékot megőrizni, így azonnal beindul a vizelési inger. Ilyenkor el kell menni a mosdóba, semmiképp sem szabad visszatartani, mert azzal árthatsz a húgyhólyagodnak és a veseműködésednek is.

Túl kevés folyadék ivása

Furcsának tűnik, de Montorsi doktor szerint ha kevés vizet iszol, a vizelet sűrűbbé válik, ami irritálhatja a hólyagot, és hamarabb beindul a vizelési inger.

Húgyúti fertőzés, vesekő

Ahhoz, hogy megőrizd a húgyutak egészségét és a vesekő kialakulását is megelőzd, igyál meg naponta legalább 2 liter vizet. Ez a legjobb terápia, véli az olasz szakember. Amennyiben vizeléskor csípő, szúró érzést tapasztalsz, akkor nagy az esély arra, hogy fertőzés van a háttérben, így ilyen esetben orvoshoz kell fordulni.

A medence izmai meggyengültek

Minél gyengébbek a medence izmai, annál nehezebb visszatartani a vizeletet. Ez főként terhes, vagy a menopauzán átesett nőket érint. Ilyenkor érdemes gyógytornászt felkeresni, aki segít abban, hogy ezek az izmok ismét megerősödhessenek.

Felfázás

A nők húgyúti rendszere rövidebb, mint a férfiaké, ezért esetükben gyakoribbak a felfázásos panaszok. Ilyen esetben is megnövekedhet a vizelések száma. Ha a tünetek nem enyhülnek, érdemes felkeresni egy orvost.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek