HolotropikumGyakori hibák, amelyeket étkezések után követnek el az emberek, ezzel pedig megnövelik...

Gyakori hibák, amelyeket étkezések után követnek el az emberek, ezzel pedig megnövelik a krónikus fáradtság, az agyvérzés és a gyomorrák esélyét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egészség egyik alapfeltétele, hogy tápanyagokban és vitaminokban gazdag élelmiszereket fogyasszon mindenki, de az is fontos, hogy étkezés után az olyan rossz szokásokról érdemes leszokni, mint amilyen az alvás, a dohányzás, a gyümölcs evés, a forró zuhanyzás, vagy éppen a tea fogyasztás.

Gyakori hibák, amelyeket étkezések után követnek el az emberek, ezzel pedig megnövelik a krónikus fáradtság, az agyvérzés és a gyomorrák esélyét!

Az alvás azért nem jó ötlet, mert ilyenkor felerősödhet a gázképződés, és a szervezet, ha el is alszik, nyugtalan lesz és ébredés után még fáradtabbnak érezheti az illető magát. Egy tanulmány során a szakértők azt figyelték meg, hogy azok a személyek, akik étkezés után nem feküdtek le, kevésbé voltak kitéve az agyvérzés veszélyének, mint hasonló társaik.

A dohányzás azért nagyon káros evés után, mert a nikotin elnyomja az emésztéshez szükséges oxigént, így több toxikus, sőt rákkeltő anyag juthat ezáltal a szervezetbe, hozzájárulva nem csak a tüdő-, de a gyomor- és bélrák kialakulásához is.

A forró zuhany azért ártalmas, mert serkenti a vérnyomást, és elvonja a gyomorba irányuló vérmennyiséget, ami épp az emésztéshez kellene, ezért gyakran alakulhatnak ki gyomorfájdalmak.

A gyümölcsöket üres gyomorra érdemes megenni, mert így minden tápanyag fel tud szívódni. Ha evés után eszik valaki gyümölcsöt, a felszívódás nem tud megfelelően végbemenni, ezért gyakran alakul ki gyomorégés.

A tea ívása azért nem jó evés után, mert a tein sav megakadályozza, hogy a tápanyagok, a fehérjék, vagy a vas 87 százaléka felszívódjon. Erre a vérszegényeknek különösen figyelniük kell.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek