Gyakori hibák, amelyeket étkezések után követnek el az emberek, ezzel pedig megnövelik a krónikus fáradtság, az agyvérzés és a gyomorrák esélyét!

Az egészség egyik alapfeltétele, hogy tápanyagokban és vitaminokban gazdag élelmiszereket fogyasszon mindenki, de az is fontos, hogy étkezés után az olyan rossz szokásokról érdemes leszokni, mint amilyen az alvás, a dohányzás, a gyümölcs evés, a forró zuhanyzás, vagy éppen a tea fogyasztás.

Gyakori hibák, amelyeket étkezések után követnek el az emberek, ezzel pedig megnövelik a krónikus fáradtság, az agyvérzés és a gyomorrák esélyét!

Az alvás azért nem jó ötlet, mert ilyenkor felerősödhet a gázképződés, és a szervezet, ha el is alszik, nyugtalan lesz és ébredés után még fáradtabbnak érezheti az illető magát. Egy tanulmány során a szakértők azt figyelték meg, hogy azok a személyek, akik étkezés után nem feküdtek le, kevésbé voltak kitéve az agyvérzés veszélyének, mint hasonló társaik.

A dohányzás azért nagyon káros evés után, mert a nikotin elnyomja az emésztéshez szükséges oxigént, így több toxikus, sőt rákkeltő anyag juthat ezáltal a szervezetbe, hozzájárulva nem csak a tüdő-, de a gyomor- és bélrák kialakulásához is.

A forró zuhany azért ártalmas, mert serkenti a vérnyomást, és elvonja a gyomorba irányuló vérmennyiséget, ami épp az emésztéshez kellene, ezért gyakran alakulhatnak ki gyomorfájdalmak.

A gyümölcsöket üres gyomorra érdemes megenni, mert így minden tápanyag fel tud szívódni. Ha evés után eszik valaki gyümölcsöt, a felszívódás nem tud megfelelően végbemenni, ezért gyakran alakul ki gyomorégés.

A tea ívása azért nem jó evés után, mert a tein sav megakadályozza, hogy a tápanyagok, a fehérjék, vagy a vas 87 százaléka felszívódjon. Erre a vérszegényeknek különösen figyelniük kell.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top