KuriózumGigantikus könyv Steve Jobs emlékére

Gigantikus könyv Steve Jobs emlékére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Személyes üzenettel és Thank You Steve Jobs feliratú pólóban készített fényképekkel tisztelegnek a magyar kezdeményezésre készített gigantikus emlékkönyvben a tavaly elhunyt Steve Jobs, az amerikai internet guru emlékének.

A Book of One Million Messages című gigantikus könyvet Steve Jobs, a „nagy látnok” halála utáni első születésnapján mutatták be Budapesten, pénteken.

A csaknem két méter magas, több száz kilós, Ipad 2-es formátumú könyv olyan emberek üzenetét és fotóit tartalmazza, akik becsülik az Apple egykori elnökének életművét. Az akciót magánkezdeményezésként Csorba Árpád és Balázs György ötletgazdák indították el az egyik közösségi oldalon, Thank You Steve Jobs címmel.

Balázs György az MTI-nek elmondta, hogy az ötlet Jobs tavalyi visszavonulásakor, betegségének hivatalos bejelentésékor született meg. „A 2011-en nyarán indult akció elsődleges célja az volt, hogy jókívánságokkal segítsünk a súlyos beteg Steve állapotán” – hangsúlyozta Balázs György. Az üzenet küldői öt dollárral, valamint a Thank You Steve Jobs póló megvásárlásával járultak hozzá a kezdeményezéshez. Jelenleg 1.500 üzenetet tartalmaz a könyv.

 

Az ötletgazda azt is elmondta, hogy a könyv fennmaradó bevételeit alapítványokon keresztül jótékonysági célokra fordítják. Az elektronikus könyv egy éves világkörüli útra indul. Ki fogják állítani különböző nagyvárosokban, ahol a látogatók üzeneteikkel bővíthetik az Ipad 2 tartalmát. Márciusban Los Angelesbe, majd Kanadába, Japánba, Kínába, és Dubaiba is ellátogat a kiállítás.

Steve Jobs, az amerikai Apple társalapítója és egykori vezére ötleteivel és készülékeivel a világ egyik számítástechnikai úttörőjének számít. Az ő irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet, valamint az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet. A Grammy-díjas Steve Jobs 56 éves korában hosszú betegség után tavaly ősszel hunyt el.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek