LélektárGazdagnak születtél!

Gazdagnak születtél!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez Bob Proctor egyik nemzetközi bestseller könyvének címe. Egy könyv, amely igazolja a virágzó élethez való jogot, amely leírja az egészséges mentalitás, a pozitív változásokra való nyitottság jelentőségét, és a legmerészebb álmok beteljesítésének mikéntjét.

gazdagság

Íme, egy részlet belőle:

„Egy olyan mentális energiaóceánban úszunk, amiben ott van az a teljes tudás, mely ez idáig valaha létezett vagy ezután létezni fog. Ugyanígy vagyunk körülvéve a bőség által. Bármerre is nézünk a természetben, csak bőséget láthatunk – a természet gyakorlatilag nem ismeri a kudarcot. Ilyenformán, önmagában semmi sem hiányozhat, a hiány csak akkor jelenik meg, ha nem vagyunk tudatában a minket körülvevő bőségnek.

Másképp megfogalmazva, ha be akarsz törni a bőség világába, az első dolog amit tenned kell az, hogy gondolsz rá. Ki kell nyitnod tudatodat azok előtt a mentális energiaáramlások előtt, amelyek víziókat, képeket létrehozni képesek. Ezek a maguk módján képesek lesznek a jóllét tudatát felépíteni egész lényedben.

Mint tudod, a világ tele van őszinte, jó és szolgálatra kész emberek ezreivel, akik egész életüket a dolgozásnak szentelik, de soha nem gazdagodnak meg. Számukra az élet nem jelent mást, mint egy reggeltől estig tartó folyamatos vesződséget. Ez az oka, amiért megírtam ezt a könyvet: hogy arra inspiráljalak, megnyisd a tudatod ez előtt az új gondolkodásmód előtt.

A tudat legfőbb fejlesztő eszköze a gondolkodás. Függetlenül az aktuális helyzetedtől, ha igazán javítani akarsz rajta és meg akarsz gazdagodni, neked kell elkezdened a jóllét tudatának fogalmaival gondolkodni, méghozzá most rögtön. Ne halaszd holnapra, a jövő hétre vagy jövőre. Csináld most. A gondolkodás az ember legmagasabb kognitív funkciója, de sajnos csak kevés ember „gondolkodik” igazán. A többiek azzal áltatják magukat, hogy ha bármiféle agyi aktivitás zajlik az elméjükben, az „gondolkodásnak” számít, akik a végtelenségig idézik fel ugyanazokat az emlékezetükbe vésődött régi forgatókönyveket és régi képeket, amelyek végeredményben a tudatukra vetülnek rá.

Nagyon fontos, hogy még most elkezdj eszerint az új felfogás szerint gondolkodni, hogy tested minden egyes porcikája megteljen ezzel az újszerű energiával. A testedet alkotó sejtek milliárdjai, mind-mind befolyásolva vannak gondolataid által. Például, ha nyugtató gondolatokkal veszed körül magad, tested automatikusan ellazul, de abban a pillanatban, amikor félelemmel és aggódással van tele elméd, tested merevvé és feszültté válik.

Ha elkezded magadban a bőség gondolatát táplálni, arra összpontosítva, hogy gazdag emberként úszol a jólét tengerében, egy gondolati energiamezővel körülvéve, a tested és lelked azonmód átáll a bőség rezgésszintjére, te pedig szó szoros értelmében mágnesként vonzod majd mindazt, amire a gazdaggá váláshoz szükséged van. A materiális szinten való meggazdagodást mindig megelőzi a bővelkedés mentális szinten való tudatosítása. A gazdag családba született gyermekeknek például (mint Kennedy vagy Bronfman) cseppet sem nehéz a jólét fogalmaival gondolkodniuk, minthogy ez volt az egyetlen gondolkodásforma, amelyre születésük óta nevelték. Azt is mondhatnánk, hogy eleve a jólét gondolatához voltak szoktatva.

Azonban az emberek többsége nem ilyen körülmények közé született, ezért egyáltalán nincsenek hozzászokva az ilyen gondolkodásformához. Ebben az esetben pedig a mi feladatunk, hogy egy teljesen új gondolkodásmódot alakítsunk ki, a következő irányvonalak mentén:

  • az eddigi életfelfogásunk
  • ennek eddigi következményei
  • gondolkodásmódunkon való változtatás lehetőségei

Ez egyáltalán nem könnyű folyamat. Sok fegyelmet, elszántságot és erőfeszítést igényel. Kezdj el már most játszani saját elméddel. Szokj hozzá a gazdagság gondolatához, képzeld magad tehetősnek, gondolj mindazokra a dolgokra, amiket a bőség által elérhetsz és kezdd el mentális szinten gyakorolni.

A tudatalattid nem tesz különbséget cselekvés és képzelet között, így ez a gyakorlat hozzásegít a jólét gondolatának mihamarabbi kifejlődéséhez.

Jegyezd meg: létezik egy örökkévaló törvény, amely szerint semminek nem örülhetsz fizikai szinten, amíg nem tanultál meg örülni neki szellemi szinten!”

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek