HolotropikumAlternatív gyógyászatGargarizáljunk minden este almaecettel, hogy fehérebb és egészségesebb fogaink legyenek!

Gargarizáljunk minden este almaecettel, hogy fehérebb és egészségesebb fogaink legyenek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ételek, italok miatt idővel fogaink elszíneződnek, és ha nem mossuk őket rendszeresen, akkor csúnya barnás-sárgás foltok keletkeznek rajtuk, amelyek egyáltalán nem teszik vonzóvá, széppé mosolyunkat. Főleg a vörösbor, a kávé, a tea és a dohányzás felelős a besárgult fogakért, de az édességek sem tesznek jót, mert növelik a fogszuvasodás kockázatát, ráadásul a mesterséges színezékek is lerakódásokat képeznek.

Fotó: Filantropikum.com
Az almaecet segítségével fogainkat is fehéríthetjük – Fotó: Filantropikum.com

Persze lehet kapni különböző fogfehérítő termékeket, de ezek inkább drágák, mint hatékonyak. Az almaecet viszont nagyon olcsó, és remekül feloldja a foltokat, elszíneződéseket, és a baktériumokat is elpusztítja.

Az almaecet azért is nagyszerű mert sok hasznos pektint, egészséges enzimet, és ásványi anyagokat tartalmaz. Ezért érdemes esténként gargarizálni vele, mert amellett, hogy elpusztítja a kórokozókat és fehéríti a fogakat, még friss leheletet is biztosít.

Az almaecet alkalmazása

Egy bögre vízbe tegyünk bele egy kiskanál almaecetet, alaposan keverjük össze, majd minden reggel és este, öblítsük ki az oldattal a szájüregünket, “rágjuk össze” az ecetes vizet, majd köpjük ki. Mindig hígítva használjunk az almaecetet, és miután gargarizáltunk, mossunk fogat rendesen.

Figyelem!

Használat előtt rázzuk fel az almaecetes flakont, hogy az aljában lévő nyomelemek elvegyüljenek. Az almaecet egy savas készítmény, ezért csakis hígítva használjuk, nehogy kár keletkezzen a fogzománcban, éppen ezért csak naponta 2-szeri gargarizálás ajánlott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek