Kezdjük azzal, hogy évente érdemes elmenni fogorvoshoz felülvizsgálatra, hogy megelőzd a bajt, amit egy évek óta mélyülő lyuk okozhat a fogadon. De ugyanakkor vannak otthoni praktikák, gyógymódok, amelyek védelmet nyújtanak a fogaknak, ínyeknek, egyáltalán, az egész szájüregnek, így ritkábban kell fogorvoshoz eljárnod.

Gargarizálj Holt-tengeri ásványos oldattal, hogy megelőzd a fogszuvasodást és a fogínyproblémákat!

Természetesen a rendszeres fogmosás és a fogselyem használata elengedhetetlen ahhoz, hogy megóvd fogaid épségét. Ezek mellett azonban rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, amelyek erősítik a fogakat, és megelőzik, hogy a baktériumok elszaporodjanak, és gyulladást okozzanak.

A Holt-tengeri ásványok visszaállítják a szájüreg mikrobiom-egyensúlyát, amely ha felborul, akkor túlsúlyba kerülnek káros, betegséget, szuvasodást okozó baktériumok, és idővel bekövetkezik a baj, amit egyetlen fogorvos sem tud már ugyanúgy visszaállítani, csak kezelni, vagy kihúzni tudja a lyukas fogat.

A Holt-tengeri ásványi sókat tartalmazó oldatnak antibakteriális hatása van, köszönhetően a nátrium-kloridnak.

Emellett olyan további ásványi anyagokat tartalmaz, mint a:

  • bromid
  • magnézium
  • kalcium
  • kálium

Mit kell tenni?

Egy bögre meleg vízbe oldj fel egy teáskanál Holt-tengeri ásványt, majd azzal öblögess legalább egy percig, így a szájüregi mikrobiom egyensúlyba kerül, aminek köszönhetően kevesebb káros baktérium a fogakon, az ínyen tartózkodni, így csökken a fertőzés, a fogromlás veszélye.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.