HolotropikumFura kísérletre használta fel kedvenc üdítőit. Megdöbbentő dolgot tapasztalt!

Fura kísérletre használta fel kedvenc üdítőit. Megdöbbentő dolgot tapasztalt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szinte már-már sokkoló, hogy mennyi cukrot tartalmaz egyetlen üveg üdítő. Régebben a dohányzást tartották a legkárosabb szokásnak, de mostanában a szénsavas, cukros, színezékekkel és adalékanyagokkal teli üdítők nagy léptekkel kezdenek a nikotin nyomába érni.

udito-teszt

A cukor a legtöbb feldolgozott élelmiszerben, italban, és üdítőben óriási mennyiségben van jelen. Nem is gondolnánk, mennyire káros, ha rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztunk szénsavas üdítőt. Minden szénsavas, és szénsavmentes üdítő, energiaital annyi cukrot tartalmaz, hogy nyugodtan el lehet készíteni belőle egy nyalókát.

Henry Hargreaves, új- zélandi fotós elhatározta, hogy leellenőrzi ezt az állítást. Kíváncsi volt, hogy kedvenc italában van-e annyi cukor, hogy összeálljon belőle egy nyalóka. Készített egy szilikon formát, majd kedvenc üdítőjét odatette a kályhára forrni.

Addig hagyta, amíg a víz elpárolgott belőle, ezután a fennmaradt színes anyagot beletöltötte a formába, az meg szinte azonnal megszilárdult. A fotós álla is szinte leesett, amikor meglátta, hogy kedvenc üdítője milyen sok cukrot tartalmaz.

A felvételen láthatjuk a nagy tesztet. Vajon lecseréli ezután egy egészségesebbre?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek