KuriózumFrissen akarsz ébredni? Íme 4 tipp

Frissen akarsz ébredni? Íme 4 tipp

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kiadós alvás után mi sem drámaibb, mint az ébredés?! Azonban ennek a rémisztő reggeli programnak is tudjuk csökkenteni a negatív hatását, ha elsajátítottunk néhány hasznos tanácsot.

Lélegezz!

Vagy elfelejtettük, vagy nem is tudjuk a légzés szerepét az emberi biológiában. A friss oxigén a véráramba jutva tápanyaggal látja el sejtjeinket, ezáltal pedig energizálja testünket. Az ébredésnél szánj 1-2 percet arra, hogy jó mélyeket lélegezz, és persze közben figyelj arra, nehogy újra álomba merülj.

Reggeli friss levegő

A friss ébredésben fontos szerepet játszik a friss levegő. Reggel tárjuk pár percig nagyra az ablakokat, hogy az éjszakai állott levegő cserélődni tudjon a lakásban. Az állott levegő dekoncentrálttá, unottá és fáradékonnyá tesz bennünket. Kombináld ez a pontot az elsővel a tökéletes hatás érdekében.

Kávé

A reggeli energizációs szertartás egyéntől függetlenül (kivétel ez alól a koffein érzékeny személy) kezdődhet kávéval. A kávénak reggel van a legintenzívebb hatása, és kis mennyiségben, ízlésesen fogyasztva jótékonyan hat a véráramra, a vérnyomásra, és felgyorsítja az ébredés folyamatát.

Reggeli zuhany

A reggeli tusolás önmagában felfrissíti az embert. Érdemes kicsivel hűvösebb vízzel zuhanyozni, ugyanis ez hamarabb beindítja és serkenti a vérkeringést. Nem azt mondjuk, hogy jéghideg vízzel kell tusolni, mint a vadnyugati 7 mesterlövész, de a forró és gőzölgő zuhany csak elálmosít bennünket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek