KuriózumFontos leckét tanított az anyuka "hálátlan" kislányának, aki a szemetesbe dobta az...

Fontos leckét tanított az anyuka „hálátlan” kislányának, aki a szemetesbe dobta az ajándékát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Haley Hassell a Facebookon magyarázta el, hogy kezelte nyugodtan, mégis hatékonyan a kialakult helyzetet.

A floridai édesanya minden szülőnek feladta a leckét, aki esetleg nem tudná, hogy kezelje a helyzetet, ha a gyereke hálátlanul viselkedik. Az anyuka a Facebookon osztotta meg a történetét. Haley Hassell egy vadonatúj tolltartót vásárolt a kislányának, amire a 6 éves Presleigh nagyon vágyott, és amiért az édesanyának három különböző boltba is el kellett mennie. Amikor azonban a lánya nem értékelte az ajándékot, és a szemétbe dobta azt, Hassell megdöbbent, és elvesztette a türelmét. Úgy döntött, kihasználja az alkalmat, hogy megtanítson egy értékes leckét a lányának, és közben a közösségi médiában is beszámolt az esetről.

Hassell feltöltött néhány képet, amelyeken a szemétbe dobott tolltartó és síró kislánya láthatók, és azt írta: „Presleigh ma megtanult egy kemény leckét. Elmentem három különböző üzletbe, hogy megszerezzem neki azt a tolltartót, amit a képen láthattok a szemetesben. Amikor ma délután megleptem vele (abban a hitben, hogy el lesz ragadtatva tőle), csak bámult rá, aztán bedobta a szemetesbe, és becsapta a hálószobája ajtaját. Azt kiabálta: ‘Ez hülyeség! Az osztályban már mindenkinek ilyen van, már nem akarok ilyet!’ Teljesen ledöbbentem.” – írta a felháborodott édesanya. De nemcsak dühös volt, hanem csalódott is, mert nem erre nevelte a lányát.

„Rendben van. Ezen a ponton füstölögtem a méregtől, és nagyon igyekeztem, hogy ne veszítsem el az önuralmamat, pedig nagyon keményen megdolgozok azért, hogy teljesen egyedül eltartsam ezt a gyereket, és mindig megbizonyosodok róla, hogy mindent megkap, amire csak szüksége van. De azt hittem, hogy megtanítottam őt a hálára, és arra, hogy milyen szerencsés. De úgy látszik, szüksége volt egy kis ébresztőre.” – írta Hassell, aki ezen a ponton elhatározta, hogy megleckézteti a lányát.

„Beállítottam hozzá az új tolltartójával, ami a képen látható egyszerű zipzáros műanyag tasak. Presleigh ettől teljesen kiborult. A kidobott tolltartó hirtelen már elég jó lett volna neki. Csakhogy ehhez már késő volt. Mondtam neki, hogy vegye ki a másik tolltartót a szemétből, és másnap találunk egy gyereket, akinek odaadhatja. Egy olyan gyereket, akinek a szüleinek nincs pénzük tanszerekre, vagy valakit, akinek esetleg nincsenek is szülei. Elmagyaráztam neki, hogy nem jogosult semmilyen különleges dologra, és túlságosan természetesnek veszi, hogy milyen szerencsés. Úgyhogy egyelőre ezt a műanyag tasakot fogja használni, és személyesen adja át a szép tolltartót egy másik gyereknek. Lehet, hogy néha túlreagálom a helyzetet, de én annak idején bármit megtettem volna azért, hogy meglehessen mindenem, ami neki megvan. Őszintén hiszem, hogy ha megváltoztatod a felfogásodat, és hálás vagy, az bármilyen helyzetet megváltoztathat az életben.” – írta az anyuka.

Kétségtelen, hogy az eset a jó nevelés nagyszerű példája, de sokan helytelenítették, hogy az interneten élte ki a lánya ellen irányuló haragját.

„Kaptam néhány üzenetet arról, hogy egy szörnyeteg vagyok, rossz szülő, aki rossz gyereket nevel. Épp dühönghettem, amikor azt a bejegyzést írtam. Nem gondoltam, hogy az emberek megosztják. Az emberek azt mondták, hogy nyilvánosan megszégyenítem a lányomat, amivel nem igazán értek egyet.” – magyarázta a Good Morning America műsorában. Hassell örül, hogy a lánya megértette a helyzetet, és megtanult egy fontos leckét. A tolltartót és néhány más tanszert pedig elküldték egy 5 éves kislánynak, aki egy másik államban él.

„A pozitív szemlélet mindent megváltoztathat az életedben, és szeretném, ha ezt ő is tudná. Semmi sem lesz könnyű, de ha valami megadatik neked, azért hálásnak kell lenned.” – mondta az édesanya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek