HolotropikumAlternatív gyógyászatFolyton hidegek a lábaid? 8 természetes megoldás a probléma kezelésére

Folyton hidegek a lábaid? 8 természetes megoldás a probléma kezelésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mit tehetünk, ha folyton hidegek a lábaink?

A hideg lábak gyakoriak a rossz vérkeringésben szenvedők körében. A lábak akkor válnak hidegekké, ha nem kapnak elég vért és oxigént, amikor azonban a vérkeringés javul, a „hideg láb” problémája is megszűnik.

A hideg végtagok tünete mögött azonban olyan egészségügyi problémák is állhatnak, mint például vérszegénység, nyugtalan láb szindróma, pajzsmirigy probléma, cukorbetegség vagy a szervezet kihűlése. A túlzott mértékű alkoholfogyasztás, a dohányzás és a tápanyaghiány, szintén hozzájárul a hideg lábak problémájának megjelenéséhez.

Az alábbiakban nézzünk néhány természetes gyógymódot a „hideg végtagok” problémájának kezelésére!

1. A meleg olajjal történő masszázs

Egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a hideg végtagok felmelegítésének a meleg olajjal történő masszázs. A masszázs stimulálja a vérkeringést, a meleg olaj használata azonnali felmelegedés érzetet okoz.

Ehhez melegítsünk fel egy kis kókuszolajat, és azzal végezzük a végtagok masszírozását, majd ezt követően bújtassuk lábainkat egy jó meleg pamutzokniba.

2. Hidroterápia, azaz a víz fizikai tulajdonságain alapuló gyógymód

Szintén nagyon hatásos lehet a probléma kezelésére. Két tálat töltsünk meg vízzel, az egyiket hideg, a másikat meleg vízzel. Áztassuk a lábainkat 2-2 percig benne váltakozva, 15-20 percen keresztül, majd töröljük szárazra és húzzunk meleg zoknit a végtagjainkra.

3. Gyömbéres főzet készítése

Egy kanál reszelt gyömbért adjunk 2 bögre forró vízhez és főzzük 10 percen keresztül. Az így kapott italt ízesíthetjük mézzel és fogyasszuk naponta.

6. Keserűsó használata

Nagy mennyiségű magnéziumtartalmánál fogva szintén enyhíthet a problémán. Egy tál meleg vízbe tegyünk jó bőven az keserűsóból és áztassuk benne a végtagjainkat.

7. Fizikai gyakorlatok végzése

Melyek a talp izmait veszik igénybe, szintén serkenthetik a lábak vérkeringését. Igyekezzünk naponta legalább 10 percet lábujjhegyen járni, és jótékony hatása érezhető lesz.

8. Zöld tea fogyasztása

Szintén javítja a vérkeringést, ezért fogyasszunk naponta legalább 2-3 bögre zöld teát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek