KuriózumFöldrengésekből számolták ki Jézus keresztre feszítésének valódi dátumát

Földrengésekből számolták ki Jézus keresztre feszítésének valódi dátumát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Koránt sem hétköznapi, hogy a tudósok a szeizmikus adatok elemzése segítségével számították ki Jézus Krisztus keresztre feszítésének pontos dátumát, ami számításaik szerint Kr.u. 33-ban, április 3-án történt.

A számításokban felhasználták az Új Szövetségben található Máté evangéliumát, ami szerint Jézus halálakor rengett a Föld, és a sziklák meghasadtak.

A tudósok nemrég a Holt tengeri talajmintákban több földrengésre utaló nyomot is találtak, amik kb. Kr.u. 26-36 körül keletkezhettek. Ekkoriban volt római tartomány vezetője Poncius Pilátus, és az ő vezetése alatt élt és halt meg az emberiség bűneiért maga Krisztus is.

Az adatok egybevágnak, és legrosszabb esetben is egy újabb próbálkozás látott napvilágot, amit vagy elfogadunk, vagy nem. A pontos dátum kiszámolása amúgy is közel lehetetlen, mivel a Bibliát sokan nem tekintik hiteles tudományos forrásnak, mások viszont esküdnek rá, hogy egy történelmileg korrektül megírt dokumentum, amit a kor technikai szintjéhez mérten írtak meg, így sok mindenre csak emberfeletti magyarázatot tudtak adni, és ezeknek a vonalain próbálnak tudományos bizonyítást adni Jézus létezésére – ami önmagában is rejtély, mivel a Biblián kívül más történelmi dokumentumban nem találtak bizonyítékot életére, pedig tagadhatatlanul nagy horderejű tettei ezt mindenképpen megkövetelték volna.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek