KuriózumFöldre feküdtek a gyerekek, hogy egy nyílat formázhassanak és ezzel üzenetet küldjenek...

Földre feküdtek a gyerekek, hogy egy nyílat formázhassanak és ezzel üzenetet küldjenek a rendőröknek. Kíváncsi vagy miért?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elképesztő! A gyerekek lefeküdtek a földre, hogy nyilat formázhassanak, irányt mutatva a rendőröknek, akik így a bűnözők nyomába eredhettek!

gyerekek1

Aki elhatározza, hogy rendőr lesz, és felveszik, évekig kell tanulnia és gyakorolnia azt, hogy miként teheti biztonságosabbá a környéket, a várost, a körzetet, ahol szolgál. A bűnüldözés is egy külön része a rendőrakadémiának, nagyon sok technika van arra, hogy miként kell elkapni, ártalmatlanná tenni a rosszfiúkat.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy a rendőrségnek ne jönne jól bármilyen civil segítség. Ugyanis ha már biztonságról van szó, azért mi, egyszerű emberek is tehetünk, például úgy, ha segítünk a nyomravezetésben, vagy értesítjük a hatóságokat, ha törvénytelenséget észlelünk.

Sőt, még gyerekek is segíthetnek, mint ezek az angol srácok. A 12, hat és tizenkét év között gyerek egy Surrey melletti mezőn ünnepelték tojáskereséssel a húsvétot, mikor váratlanul egy rendőrségi helikopterre lettek figyelmesek. Pár pillanat múlva egy fura alak rohant el mellettük, a közeli erdő irányába tartva.

A gyerekek gyorsan kapcsoltak. Az egyik kislánynak feltűnt, hogy a helikopterből a rendőrök valószínűleg nem vették észre a bűnözőt, mert rossz irányba indult el a gép. Ekkor jött az ötlet, hogy formáljanak egy nyilat, ami útbaigazítja a rendőröket. A hatóság emberei előre azt hitték, hogy a fiatalok viccelődnek, de hamar rájöttek, hogy tényleg segíteni akarnak nekik. Igen, a gyerekekből is lehetnek hősök.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek