HolotropikumFogadj örökbe egy cicát, és számos betegségtől megszabadulhatsz!

Fogadj örökbe egy cicát, és számos betegségtől megszabadulhatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A macskák igencsak megosztó kis állatok: van, aki rajongásig oda van értük, mások pedig inkább tartják a két méter távolságot! Te melyik csoportba tartozol? Jó, ha tudod, hogy a cica nem csak egy barátságos, puha, szeretetet adó háziállat, hanem számos betegség ellen is védelmet nyújt.

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a cicák terápiás hatással rendelkeznek, ezért érdemes megfontolni, és minél hamarabb összebarátkozni eggyel. Nagyon sokat tanulhatsz a puha szőrgomolyáktól, ellesheted a lazítás, a hajlékonyság, a kedvesség, az öntudatosság, a önbizalom, az “élvezz minden pillanatot”-technikáját tőlük.

1. Jótékony hatással van a szívbetegségek esetén, szabályozza a vérnyomást

A szakértők szerint a macska hatékonyan csökkenti a stresszt, és a szorongást, éppen ezért védelmet nyújt a szívbetegségek ellen, csökkenti a magas vérnyomást. Ha ideges vagy, vedd az öledbe a cicát, és alig néhány perc múlva érezni fogod, hogy mennyire nyugtató a dorombolása.

2. Támogatja a mentális egészséget

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy azok a személyek, akik macskát tartanak sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak. A macskasimogatás nagyon jó hatással van a mentális egészségre. Az idős, egyedülálló személyeknek pedig kifejezetten ajánlott a macskatartás, hiszen egy olyan “társat” kapnak maguk mellé, akiről gondoskodhatnak, és így hosszabb ideig fognak élni. Egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérés alapján kiderült, hogy a kutatásban résztvevő macskatartó személyek 87%-a sokkal jobb közérzetről számolt be, míg 76%-uk azt mondta, hogy a macska segít a mindennapi stressz leküzdésében.

3. Csökkenti az allergiák jelenlétét

A háziállatok úgy tűnik csökkentik az olyan tünetek kialakulását, mint pl. asztma, szénanátha, ekcéma. Szakértők szerint a háziállatok erősítik az immunrendszert, így azok a gyerekek, akik macskák társaságában nőnek fel, később kevésbé lesznek hajlamosak a különböző allergiákra, immunrendszeri betegségekre.

4. A dorombolás gyógyít

A macskák csontjai sokkal gyorsabban gyógyulnak, mint a kutyáké, vagy más állatoké. Szakértők és állatorvosok szerint ez a gyors regenerálódás a 20-140 Hz rezgésszámú dorombolásnak köszönhető, mely adott esetben az ember testi és lelki egészségére is hatással van.

A dorombolás fájdalomcsillapító hatású, de segíthet ízületi problémák és sebgyógyulás esetén is. A macskák természetükből adódóan képesek a negatív érzelmek csökkentésére, és a pozitív érzelmek aktiválására. Csak rájuk kell nézi, és máris meglágyul a szívünk tőlük!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek