KoktélFilmajánló: Pi

Filmajánló: Pi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ne essen félreértés, a Pi tényleg egy filmcím, nem elírás. Háta mögött pedig olyan hírességek állnak, mint Clint Mansell zeneszerző, és maga a rendező, Darren Aronofsky, akik együtt is készítettek korábban már filmet (a nagysikerű Requiem for a dream!).

A filmre az érdekes történet leírás édes kevés, nem beszélve a képvilágról és a hangulatról. Egy fehér-fekete filmről beszélünk, ami nem a kor technikai szegénységét tükrözi, mivel ‘98-ban már igazán jó minőségű felvételeket tudtak készíteni. A zene, a képek, a fehér-fekete világ mind mind szándékosan alkotják a film nyomasztó hangulatát.

A főhős egy szuperzseni matematikus, aki a kocka emberek igazi archetípusa. Munkája abból áll, hogy rendszert próbál mindenben, ami számhalmaz. Zsidó szomszédjai felfigyelnek munkásságára, és rá akarják vezetni, hogy a Tórában szimbólikusan elrejtett számsort fejtse meg, ami Isten nevét rejti. Elképesztő pálfordulás zajlik le a kocka matematikus lelkében, ugyanis a végletekig racionális ember egy idő után elkezd a vallással foglalkozni, hátha abban találja meg a kulcsot, amit egész életében keresett.

Trailer:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek