KoktélFilmajánló: A fiók (The Jacket, 2005)

Filmajánló: A fiók (The Jacket, 2005)

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Didergős téli délutánjainkon a forró tea és nyugtató film kombó ismerős kikapcsolódásként hangzik, de a jelenkori filmdömping csak ritkán elégíti ki igényeinket (saját meglátás). Legjobb, ha ilyenkor tüzetesen átvizsgáljuk a tavalyi, tavalyelőtti filmek áradatát, mert nagyobb eséllyel találunk szórakoztató, “tetszik” filmeket. Egyik ilyen remek épp A fiók.

A film főszereplője Adrian Brody, aki leghamarabb a Zongorista filmből tűnhet ismerősnek. A film első jelenteiben Brody (Jack Starks) ismét katona jelmezbe bújik, ami a sokadik Ragadozó kiadás után, amiben szintén kemény arcvonalú kommandóst játszik, megtéveszthet bennünket, és kedvünket szegheti, hogy a tehetséges színész megint lövöldözésre szerződött. Koránt sincs ez így…

Jack Starks az iraki háborúból amnéziás állapotban kerül haza, kezelésre, de sajnálatos módon (avagy épp szerencsére) egy tiltott módszereket alkalmazó orvos veszi kezelésbe. A tiltott gyógyszerek és kínzó kezelés hatására Jack egy 15 évvel későbbi hallucinációban találja magát, amiben megismerkedik a szerelem érzésével, és hatalmát felhasználva kedvére próbálja alakítani a jövőt. Ebben a tobzódásban, ahol néha a múltban, néha pedig a jövőben ébred fel, kezdetét veszi a film kellemes feszültsége, amit az utolsó percekig fenntartanak, az unalom legkisebb érzete nélkül. Lassan körvonalazódik, hogy mi történt vele a múltban, miért nincs semmi kapcsolata a jövővel, és mit kell tennie azért, hogy a saját és környezete élete a lehető legjobban alakuljon.

Nem egy átlagos időutazós film, és messze nem sci-fi. Komoly és szórakoztató pszichológiai elemeket érintő thrillerről beszélünk, amiben viszont senkinek semmi baja nem esik, Brody pedig újból egy cseppet esetlen, de szeretni való karaktert képes megfogni. Jó szórakozást!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek