KuriózumFigyeljünk arra, hogy mit posztolunk a Facebookra

Figyeljünk arra, hogy mit posztolunk a Facebookra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Facebook nem játék! Egy új felmérés szerint minden munkaadó rúgott már ki alkalmazottat a Facebook profilja megtekintése után.

Semmi túlzás nincs abban, ha azt mondjuk, hogy ezentúl kétszer is érdemes meggondolni, hogy mit posztolunk profilunkon, illetve mit kommentelünk egyéb posztokra. Az igazság az, hogy a munkaadók egyre inkább odafigyelnek a Facebookon követhető aktivitásra, és akár saját magunkat is lejárathatjuk ilyen formában.

Ahogy mi, úgy mások is bármikor figyelemmel kísérhetik aktivitásunkat, kommentjeinket és posztjainkat, kiírt státuszainkat, vagy előre kitöltött információs oldalunkat a Facebookon. Jó, ha teljes tudatossággal használjuk a jelenlegi legnagyobb közösségi oldal nyújtotta lehetőségeket, mert sosem tudhatjuk ki nézi, és mit-hogyan minősít.

Olyan esetek történtek, mint például Ashley Payne esete, akit pedagógusi állásából azért távolítottak el, mert alkoholos üveggel a kezében töltött fel egy fotót, vagy hivatalnokot azért, mert a melegek házasságát “túlzásba vitt egyenlőség”-nek titulálta.

Tényleg nem ámítás az, hogy a Facebook életünk egy követhető lenyomata, és érdemes odafigyelni a korrekt tartalom létrehozására.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek