HolotropikumAlternatív gyógyászatFessünk hajat vegyszermentes alapanyagokból! 4 természetes hajfestési mód, amit imádni fogsz!

Fessünk hajat vegyszermentes alapanyagokból! 4 természetes hajfestési mód, amit imádni fogsz!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Mint mindenből, hajfestékből is ezerfélét lehet ma már kapni, így a hölgyek, de a férfiak is persze, veszik is a termékeket, sokszor csak az árat nézve, de nem gondolnak abba bele, hogy mennyi káros anyagot tartalmaznak ezek a készítmények.

termeszetes-hajfestes

Akik viszont nem szeretnének pénzt költeni ezekre a poduktumokra, mert félnek az egészségromboló következményektől, azok próbálják ki az alábbi természetes színezőket.

Cékla, ha vöröset szeretnénk

Vegyünk egy fej céklát, kockázzuk fel, majd főzzük meg, és ha ez megvan, hagyjuk kihűlni a vizet. A főzet olyan vörösszínű pigmenteket tartalmaz, hogy nyugodtan befesthetjük vele a hajunkat. Öblítsük le a lével, és hagyjuk 15–20 percig rajta, majd utána tiszta vízzel ismét öblítsük le, és szárítsuk meg a már vöröses tincseinket. Ha világosabb árnyalatú hajszínűnk van, a természetes festék hamarább megszínezi a hajkoronát, a sötétebb árnyalatú hajjal többet kell próbálkozni.

Hagymahéj és tölgyfa kéreg a világos gesztenyebarna hajért

Egy edénybe tegyünk bele egy fél bögre meghámozott hagymát, és egy kevés, apróra vágott tölgyfakérget. Ezután töltsünk az edénybe 1 liter vizet, és főzzük fel. Mikor forrni kezd, tegyük kislángra az égőt, és hagyjuk így egy órán keresztül, majd utána vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Alaposan öblítsük át a hajunkat a főzettel, és hagyjuk úgy 45 percen keresztül. Ezután öblítsük le a vízzel és ecettel a hajat.

Zöld dióhéj a sötétebb gesztenyebarna hajért

Ehhez szükségünk lesz 15–20 darab zöld dió héjára, amelyeket vágjunk fel kisebb darabokra, és zúzzuk össze az egészet. Ezután töltsünk annyi forró vizet hozzá, aminek hatására az egész egy krémes masszává nem áll össze. Ezután egy hajfestéshez használatos ecsettel vigyük fel a diós keveréket a hajunkra, ahol hagyjuk állni 15–20 percig. Ezután mossuk le ecetes vízzel a hajunkat.

Kamillával a szőke, aranyszínű hajért

Forraljunk fel 500 ml vizet, majd tegyünk bele 100 g szárított kamillavirágot. Ezután szűrjük le a főzetet, és hagyjuk, míg kihűl. Ezután lehet leöblíteni vele a hajat, majd utána ecetes vízzel mossuk meg a fürtjeinket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek