A 39 éves Sigrid Franciaországból költözött Floridába, hogy közelebb lehessen a férfihoz, akit szeret, és akit gyilkosságért halálra ítéltek. Azóta összeházasodtak, és egy fiuk is született, de egyelőre úgy tűnik, soha nem élhetnek majd hagyományos családként. Alan Wade 2005 óta van rács mögött, emberrablásért és gyilkosságért ítélték el, és jelenleg halálsoron van.

„Férjhez mentem egy elítélthez, aki halálsoron van”

Sigrid levelezni kezdett a férfival, így ismerkedtek meg, és ahogy egyre több levelet váltottak, rájöttek, hogy egymásba szerettek. Ekkor mindketten megijedtek, és megpróbáltak egy kis szünetet tartani, de 6 hét után újabb levél érkezett, amiben Alan szerelemet vallott a nőnek. Sigrid ekkor az egész addigi életét maga mögött hagyta Európában, és Floridába költözött, mindössze egy órányi távolságra a börtöntől, ahol a férfi a büntetését tölti.

„Azért kezdtem írni a halálraítélteknek, mert elleneztem a halálbüntetést. Hiszek a második esélyben, és a rehabilitációban.” – mondja Sigrid, akit sokan azzal vádolnak, hogy érzéketlen az áldozatokkal szemben. Szerinte azonban ez nem így van, és meg van győződve arról, hogy Alan jobb ember, mint ahogy azt mások gondolják.

„Nehéz olyan kapcsolatban élni, ami ilyen tragikus dolgokra épül. A családom nem volt boldog, nagyon aggódtak értem. Azt gondolták, hogy a legrosszabb ember a világon.” – mondja Sigrid, hozzátéve, hogy sok rokonával és barátjával megszakadt a kapcsolata, mióta Alan és ő együtt vannak. Összeházasodtak a börtönben, és egy fiuk is született, akit Sigrid most gyakorlatilag egyedülálló anyukaként nevel.

„Mindenki, akinek gyereke van, tudja, milyen gyorsan nőnek. Próbálok rövid videókat küldeni, de az nem ugyanaz.” Sigrid havonta egyszer beszélhet telefonon a férjével, ezenkívül időnként meglátogathatja őt, ami mindig keserédes élmény. Örül az együtt töltött időnek, de elszomorítja, hogy utána ott kell hagynia a férfit.

Sigrid nagyon sok kritikát kap a kapcsolata miatt, de ő azt mondja, nem érti, mi zavarja annyira az embereket. „Boldoggá tesz, és nem értem, miért zavarja ez annyira az embereket.”

Egy barátja segítségével egy weboldalt is létrehozott, ami lehetővé teszi, hogy mások is levelezni tudjanak halálra ítélt bűnözőkkel. „Őszintén hiszünk benne, hogy az emberek többet érnek annál, mint életük legrosszabb cselekedete. Feltétel nélkül szeret engem valaki, akit én is ugyanúgy szeretek. Ez olyasmi, amit senki mással nem akarnék.” – magyarázta Sigrid.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.