HolotropikumAlternatív gyógyászatFenyőrügy - a természet gyógyszere a légúti panaszokra. Ekkor érdemes begyűjteni

Fenyőrügy – a természet gyógyszere a légúti panaszokra. Ekkor érdemes begyűjteni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A légúti problémák elleni harcban, a lehető leghatékonyabb módszer a fenyőrügy, illetve a belőle készült szörp. Méretében apró, és a leszedése időigényes feladat lehet, de minden rá szánt perc kamatostól megtérül: rengeteg jótékony hatása ismert, betegség idején pedig kiváló gyógyszer.

Fenyőrügy - a természet gyógyszere a légúti panaszokra. Ekkor érdemes begyűjteni

A fenyőrügyek azok a friss zöld hajtások, melyek tavasszal – májusban jelennek meg a fenyőágak hegyén, és amelyek nagyjából június végén érnek be. A lehető legjobb időszak a begyűjtésükre éppen most van, amikor a rügyek színe még zsenge zöld, világos árnyalatokban. A hajtások ilyenkor a legfrissebbek, és ebben az életszakaszban tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot.

A fenyőrügy szörpöt elsősorban a légúti panaszokra használják. Egyrészt csillapítja a fullasztó köhögést, másrészt segít feloldani a lerakódott nyákot. Legutóbbi kutatások szerint azonban, a fenyőrügyből készült szörp ennél sokkal többre képes: remek gomba- és baktériumölő, védelmet biztosít a vírusokkal szemben, antioxidáns hatású, és lassítja az öregedési folyamatokat.

A fenyőrügy továbbá segíti a máj optimális működését, a túlsúly ellen is felveszi a harcot, és még a húgyhólyag egészségében is fontos szerepet játszik.

Fenyőrügy - a természet gyógyszere a légúti panaszokra. Ekkor érdemes begyűjteni

Így készíts házilag fenyőrügy szörpöt

A világhálón több recept is található, melyek közül bárki megtalálhatja a neki legkézenfekvőbbet.

Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb a következő:

  • Egyenlő mennyiségben, szükséged lesz frissen gyűjtött fenyőrügyre, cukorra és vízre, melyhez opcionálisan pár csepp citromlé is adható.
  • Tedd fel a vizet forrni a cukorral, míg az teljesen el nem olvad. Ekkor vedd le a tűzhelyről, add hozzá az átöblített fenyőrügyet (és a citromot), fedd le az edényt, és hagyd kihűlni.
  • Ha több ideig hagyod ázni a rügyeket az oldatban, sokkal intenzívebb, aromásabb szörpöt kapsz.
  • Végül szűrd le, és zárd üvegekbe.

Szükség esetén használd, de figyelj arra, hogy ne fogyassz belőle többet napi 5 teáskanálnál.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek