OtthonFeng Shui kezdőknek

Feng Shui kezdőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Feng Shui filozófiájában központi helyet foglal a hálószoba és a fürdő. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy ezt a két helyiséget használjuk a legtöbbet a mindennapjaink során, velük vagyunk a legszorosabb kapcsolatban.

Fordíts hát kellő figyelmet a hálóra és a fürdőszobára, és jobban fogod érezni magad, sokkal pihentebb leszel, és ezáltal javíthatsz az életmódodon.

Feng Shui a hálószobában

Az egyik alapvető dolog, amiről sose kellene megfeledkezz, hogy hagyd minél több ideig nyitva az ablakokat a hálószobában! Ugyanakkor ajánlott, hogy beszerelj egy légfrissítő berendezést is, azokra a napokra, amikor nem szellőztethetsz rendszeresen. A belélegzett LEVEGŐnek ugyanis nagy jelentősége van, és fontos, hogy mindig tiszta és szennyezetlen legyen.

Legalább ennyire fontos a FÉNY is, amely beáramlik a helyiségbe. Ez is a pozitív energiát táplálja. Gondoskodj róla, hogy minél több fényforrással lásd el a szobát. A gyertyák tökéletes megoldásnak bizonyulnak, viszont használat előtt ellenőrizd le, hogy csakis természetes anyagokból készültek, és nem tartalmaznak toxinokat.

A KÉPEKnek is jelentőségük van a Feng Shuiban. Az ősi tanítás szerint, ezeknek a céljainkat, álmainkat kell ábrázolniuk, szembesítve bennünket azokkal valahányszor rájuk pillantunk. Éppen ezért, tekintettel kell lenned erre a szempontra is, ha mindenképp a sikeredet és boldogságod szolgálnád.

Az ÁGYnem más, mint a hálószoba központi eleme. Neki kell a legnagyobb figyelmet szentelned. Első lépésként, igyekezz ne a falhoz tapasztani, és sose helyezd az ajtóval egyirányba! Tükröt se tégy az ágy elé, ugyanis befolyásolja a szexuális energiákat. Szintén a szenvedély megőrzésére szolgál, ha nem szerelsz tévékészüléket, számítógépet vagy sporteszközt a hálóban.

A relaxáló hangulat, a megnyugtató pillanatok és álmok érdekében válassz pihentető, pasztell SZÍNEKET, amelyek kellemesek a szemnek. Ugyanakkor szabadulj meg a növényektől, vagy helyezd őket minél távolabb az ágytól – tanácsolják a Feng Shui szakértői.

Feng Shui a fürdőszobában

A fürdőt dekoráld olyan képekkel, festményekkel, TÁRGYAKkal, amelyek jó érzéssel töltenek el. Továbbá fontos az is, hogy megfelelő FÉNYEKkel és szellőztetőrendszerrel legyen ellátva a helyiség. Ezekhez társul még a tisztaság és a higiénia is, mind alapvető szempontok a Feng Shui gyakorlásában.

Rendkívül fontos, hogy a VÍZ sose csöpögjön a csapokból. Ugyanakkor a fürdőszobai bútorzatnak is működőképesnek kell lennie.

Itt már segítségedül a NÖVÉNYEK, amelyek szerepe a pozitív energia megőrzése. A Feng Shui szerint, valahányszor lehúzod a vécét, a pozitív energiát is kimoshatod vele, de az élő növények ezt nagy sikerrel megakadályozzák.

A bőséges élet nevében helyezz fekete vagy piros SZŐNYEGet a fürdőszobába. A szakértők szerint ugyanis ez a két szín a gazdagságot, bőséget jelképezi.

A világos, szintén pasztell ÁRNYALATOK kitűnő választásként szolgálhatnak a helyiségben. Ajánlott ugyanakkor a világos szürke használata is, vagy krém, tengerkék, illetve zöld, a falak, padló- vagy falicsempe és egyéb kiegészítők esetében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek