KuriózumFelfedezték a fiatalság elixírjét? Akár 120 évig is élhetünk

Felfedezték a fiatalság elixírjét? Akár 120 évig is élhetünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Svájci kutatók felfedezték, hogy mi lehet a fiatalság elixírje. Az első teszteken már túl vannak, és a várható élettartam 50 százalékkal nőtt. Az egyetem szakemberei egy gén segítségével dolgoznak a forradalmi öregedésgátló kezelés megvalósításán – írja a Daily Mail.

Leandra-Becerra-Lumbreras

Az első teszteket már el is végezték bogarakon, és egyes alanyok esetében az élettartam 50-60 százalékkal nőtt meg, és sokkal egészségesebbek is voltak, mint a kezelés előtt.

A lap szerint a szóban forgó gén fő tulajdonsága az egészségtelen, károsodott sejtek elpusztítása. A terápia alapja az, hogy ha sikerül minél több ilyen gént reprodukálni, akkor azok sikerrel vehetik fel a harcot az öregedéssel szemben.

„Az emberi test több trillió sejtből épül fel és az öregedés során ezek a sejtek a stressz, vagy az erős napsütés hatására számos sérülést szenvednek. Mivel egyes sejtek jóval nagyobb mértékben károsodnak társaiknál, ezért arra gondoltunk, hogy a kevésbé sérült sejtekre való odafigyelés helyes stratégiának bizonyulhat a szövetek egészségének megőrzése érdekében, megnövelve így a várható élettartamot” – mondta Eduardo Moreno kutatásvezető.

Ha beválik a svájciak elgondolása a fejlett országokban élő lakosság átlag élettartama – pl. az USA és Nagy-Britannia – 120 év lehet. Azt viszont nem tudni hogy a Daily Mail miért épp ezt a két országot hozta fel példának, hisz a szóban forgó gén a világ minden emberének szervezetében jelen van.

A világ legidősebb emberének jelenleg a mexikói Leandra Becerra Lumbrerast tartják, aki azt állítja magáról, hogy 127 éves, ám semmiféle konkrét bizonyíték nincs a valós életkorára vonatkozólag.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek