KuriózumA fák okosabbak, mint mi. Tudják, ha túl nagyra nőnek, kidőlnek! -...

A fák okosabbak, mint mi. Tudják, ha túl nagyra nőnek, kidőlnek! – Sivarama Swami nagyszerű tanítása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sivarama Swami egy nemzetközileg is elismert Krisna-hívő vallási vezető, lelkész. Számos könyv, és tanulmány szerzője, környezetvédelmi, és emberjogi aktivista. Budapesten született, de 1956-ban szüleivel Kanadába emigrált, ahol 1973-ban csatlakozott a Krisna-hívőkhöz.

A fák okosabbak, mint mi. Tudják, ha túl nagyra nőnek, kidőlnek! - Sivarama Swami nagyszerű tanítása

1980-tól Magyarországon is tanítani kezdett, majd ő lett a Krisna-völgy szellemi atyja, vezetője. Az alábbiakban egy rövid videót láthatunk, melyen Sivarama Swami, arról beszél, hogy a fák okosabbak, mint az emberek.

“Ban Ki Mun úr azt mondta, a fenntartható fejlődés, az a jövőbe vezető útirány, ami követendő mindenki számára. Ezúton is elnézést kérek a volt ENSZ-főtitkártól, de téved. Lehet, hogy fenntartható fejlődést szeretnénk, de ez elérhetetlen, az emberiség eleget fejlődött már” – mondja Sivarama Swami.

Nem fejlődhetünk tovább, hiszen 50%-al több erőforrást használunk, mint amennyi a bolygónk rendelkezésére áll. Ha mindenkinek szeretnénk jövőt biztosítani, fejlődés helyett egyenlően kellene elosztani a meglévő javakat. És legalább 50%-al vissza kell fognunk magunk! Azzal kell boldognak lennünk, amink van. A fák tudják, hogy csak egy bizonyos szintig nőhetnek, mert különben, ha túl magasra nőnek, kidőlnek.

Igazán megfontolandó ez a tanítás!

https://www.facebook.com/SivaramaSwamiHu/videos/529892767377646/

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek