A 34 éves Muhammad Abul Bazadar, vagy, ahogy sokan ismerik őt, a bangladesi „Faember”, egy rendkívül ritka, öröklődő bőrbetegségben szenved, ami miatt a végtagjain fakéregre hasonlító szemölcsök nőnek. Az epidermodysplasia verruciformis nevű betegség annyira ritka, hogy világszerte mindössze kevesebb, mint 200 esetről tudnak.

Faembernek hívják a bangladesi férfit, aki egy ritka bőrbetegségben szenved: "Az egyetlen vágyam, hogy meggyógyuljak"

Az epidermodysplasia verruciformis miatt a betegségben szenvedők nagyon érzékenyek a humán papillomavírus (HPV) fertőzésekre. A betegségnek egyelőre nincs hatékony kezelési módja, általában műtéttel távolítják el a szemölcsöket, de ezek gyakran kiújulnak, és újabb műtétekre van szükség.

Muhammad körülbelül 13-14 éves lehetett, amikor észrevette az első szemölcsöket a testén, és ahogy idősebb lett, a kinövések is egyre jobban elterjedtek, és most már mindkét kezét és kisebb mértékben a lábfejeit is beborítják. A férfi nagyon sokat szenved a betegsége miatt, sokszor a leghétköznapibb tevékenységekben is segítségre szorul, ráadásul állandó fájdalmai vannak.

Többször is próbálkozott hagyományos kezelésekkel, de azok nem segítettek, és, bár több műtétje is volt, hogy eltávolítsák a kéregszerű szemölcsöket, azok minden alkalommal visszanőttek.

„Az életem teljesen abnormálissá vált a kialakult helyzet miatt, és az emberek a „Faemberként” ismernek. A kezeim és a lábaim gyökerekké változtak. De hiszek benne, hogy van gyógymód erre a betegségre” – mondja a férfi, aki szeretne külföldre utazni, hogy megvizsgálják, de ehhez a családjának nincs elég pénze, és csak abban reménykedhetnek, hogy valaki anyagi támogatást nyújt nekik.

Minden nehézség ellenére próbál normális életet élni, felesége és két lánya van, akikkel igyekszik minél több időt együtt tölteni. „Párként boldogok vagyunk együtt. De boldogabbak lennénk, ha megszabadulhatna ettől a rendkívüli fájdalomtól és szenvedéstől. Az ő szenvedése az egyetlen szomorúságunk. Ha meggyógyulhatna, akkor valóban boldogan élhetnénk” – mondja a férfi felesége, Halima.

Muhammad gyakran tapasztalja, hogy az emberek megbámulják, vagy éppen ellenkezőleg, teljesen figyelmen kívül hagyják, és nem akarnak leülni mellé, mert riasztja őket furcsa megjelenése. Ugyanakkor a bangladesi férfi igazi hírességnek számít, és az elmúlt években több százan látogatták meg.

Muhammad abban reménykedik, hogy ha gyógymódot találnak a betegségére, nyithat egy kis vállalkozást, és pénzt gyűjthet lányai taníttatására. „Az egyetlen vágyam, hogy meggyógyuljak, és egészséges életet éljek. Őszintén remélem és hiszem, hogy létezik gyógymód erre a betegségre” – mondja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.