HolotropikumEzzel a módszerrel hamar csökkentheted a nyirokcsomók duzzanatát, az ödémát!

Ezzel a módszerrel hamar csökkentheted a nyirokcsomók duzzanatát, az ödémát!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a keringési rendszer kerül szóba, a legtöbben a vérkeringésre gondolunk, noha ezzel párhuzamosan még fut egy igen fontos rendszer, amely nem más, mint a nyirokrendszer. Ebben az átlátszó testnedvben utaznak a kórokozókat elpusztító fehérvérsejtek, és azok az anyagok, molekulák, amelyek a szervezet méregtelenítését végzik.

nyirokmasszazs

A nyirokrendszernek nincs egy speciális pumpája, ami a vér esetében a szív, hanem a különböző izommozgások hatására kering. Azonban, ha nem mozgunk eleget, ekkor a nyirok nem képes megfelelően keringeni, így félő, a feladatát sem tudja ellátni, ami betegségek kialakulását vonhatja maga után. A lassú keringés hatására pedig dagadások, puffadások, duzzanatok alakulhatnak ki, amelyek káros anyagokat, elhalt baktériummaradványokat tartalmaznak, ami egyáltalán nem jó, ha valahol felhalmozódik, lerakódik.

Ezért a nyirok keringését fel kell gyorsítani, serkenteni kell, hogy eljusson más testrészekbe is, ahol végbemehet a méregtelenítés.

A nyirok “mozgását” egy egyszerű masszázzsal is elérhetjük, amihez elég lesz egy kefe is, amilyet a képen is láthatunk. A masszázs nem kell erős intenzitású legyen, hanem épp ellenkezőleg, lágyan szabad a mozdulatokat elvégezni.

Az eljárás

Zuhanyzás előtt érdemes megejteni a masszázst, amire elég 5 perc. Ahogyan a képen is látható, egyszer hátul (itt valaki segítségére lesz szükség), majd elől kell végigsurolnunk a bőrünket, úgy, ahogyan az ábrán látható piros nyilak jelölik. Először kezdjük a lábakon a masszázst, egészen a fej irányába.

A mozdulatsort 5 percig végezzük, elől is, hátul is, egy héten két alkalommal, hogy beindítsuk az ellustult nyirokkeringést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek