HolotropikumAlternatív gyógyászatEzzel a kezeléssel otthon is megszabadulhatunk a bütyöktől!

Ezzel a kezeléssel otthon is megszabadulhatunk a bütyöktől!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Leggyakrabban a nagylábujj külső oldalán jelentkezik ez a nem túl esztétikus látvány, de talán ennél rosszabb az, hogy ez a bütyök bizony fáj is, főként, ha olyan lábbelibe kell bújni, amely kissé szorít, vagy feszít.

butyok

Az orvosok „hallux valgus”-nak nevezik ezt az elváltozást, amely akkor alakul ki, mikor a nagylábujj alapízülete, vagy csontja az évek során oldalirányba elmozdul. Ez a helytelen járásmódnak, és a kényelmetlen, főként szűk és magas sarkú cipőknek köszönhető. A nőknél akár 5-ször gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál.

Az elsődleges oka a bütyök kialakulásának, hogy a láb harántboltozata lesüllyed, de akár genetikai háttere is lehet, azaz örökölhető, és a sarok hibás állása is közrejátszhat. A bütyök komoly fájdalmakat okozhat, megkeserítve „gazdája” életét, aki már eleve retteg attól, ha valami ünnepi rendezvényre, eseményre kell mennie, és bele kell erőszakolnia lábfejét a lakkcipőbe.

Ha a fájdalom már elviselhetetlen, akkor műtéti beavatkozás szükséges, hogy a nagylábujjat visszaállítsák az eredeti pozícióba. Ezt elkerülendő, létezik egy 2 hónapos kezelés, amelyet ha végigcsinálunk, akkor örökre búcsút inthetünk a bütyköknek.

Egy gyógyreceptet kell elkészíteni: 300 ml vízbe tegyünk bele egy szárított, morzsolt babérlevelet, és főzzük 15 percen keresztül, majd tegyük termoszba. Jó, ha este készítjük el, és egész éjszakára a termoszban tartjuk. Reggel szűrjük le, és kortyolgassuk el egész nap. Ezt a kúrát 15 napig alkalmazzuk, minden este friss főzetet készítsünk, azt igyuk meg másnap. Egy hét szünet után ismételjük meg a kezelést.

Ne lepődjünk meg, hogy sokat fogunk a illemhelyre járni, hiszen a keveréknek erős vízhajtó hatása van, és a szervezetből nagyon sok sót fog feloldani, így nem kell megijedni attól, ha a vizeletünk zavaros lesz.

Ezzel párhuzamosan még a következő, immár külsőleg használatos gyógymódot kell alkalmazni. Zúzzunk össze 5 szárított babérlevelet, adjunk hozzá 100 ml 90 fokos erősségű alkoholt. Hagyjuk, hogy 7 napot álljon, tároljuk az üveget hűvös, sötét helyen. 7 nap elteltével egy gézdarabot ittasunk át, és helyezzük a bütyökre, és egész éjszaka hagyjuk rajta. A jobb hatás érdekében a borogatás előtt érdemes langyos, szódabikarbónás vízbe beáztatni a lábunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek