HolotropikumEzzel a két hozzávalóval könnyedén megszabadulhatsz a körmök környékén felszakadozó bőrből!

Ezzel a két hozzávalóval könnyedén megszabadulhatsz a körmök környékén felszakadozó bőrből!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha nem vigyázunk eléggé a kezünkre, ha nem ápoljuk megfelelően és rendszeresen a körmöket és környéküket, csúnya hámszegély problémákkal nézhetünk szembe, vagyis a körömágy feletti bőrrész hámlani, szakadozni kezd.

kutikula

A hámszegély szerepe az, hogy védelmet biztosítson a körmeinknek. De ha felszakadozik, akkor máris szaladunk a kis ollóért, mert nagyon zavarók tudnak lenni és minél hamarább meg „kell” szabadulnunk tőlük. Pedig fölösleges, de tény, hogy egyáltalán nem esztétikus.

Az olajok segítségével megszüntethető a probléma, így a következő két összetevőből remek kéz- és körömápoló kencét készíthetünk.

Egy kiskanál mézet keverjünk össze egy kiskanál mandulaolajjal, majd ezzel kenjük be alaposan a kezünket, kiemelten a körmeink feletti bőrfelületet. Húzzunk meleg gyapjúkesztyűt éjszakára, ez azért is jó, mert így nem keletkeznek foltok az ágyneműn, és az olaj is jobban felszívódik.

Már az első „kezelés” után olyan lesz a bőrünk, mint a kisbabáké, és a felszakadozott hámréteg is elvékonyodik, és 1–2 nap múlva teljesen eltűnik.

Hogy megelőzzük az újabb bőrrétegek hámlását, ajánlott a házi munkák ideje alatt kesztyűt viselni, de legfőképpen, amikor mosogatunk, ugyanis a meleg víz és a mosógatószer tönkretehetik a bőrünket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek