HolotropikumEzzel a 2 összetevőből készült recepttel könnyedén megszabadulhatunk a körömgombától!

Ezzel a 2 összetevőből készült recepttel könnyedén megszabadulhatunk a körömgombától!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A körömgomba egyáltalán nem szép látvány, de nemcsak ez a gond vele, hanem az is aggasztó, hogy az egészségre is káros, így érdemes komolyan venni a problémát. A mai napig az orvosok antibiotikumos kezelést írnak elő a körömgomba visszaszorítására, csakhogy ennek a szintetikus készítménynek számtalan mellékhatása lehet.

A körömgomba esetében is fontos a korai felismerés, hiszen ha időben teszünk ellene, sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kezelni, kordában tartani.

Az alábbi receptet azért is éri meg elkészíteni, mert szinte biztos, hogy a következő két alapanyag megtalálható a konyhánkban, hiszen szódabikarbóna és almaecet a legtöbb háztartás állandó vendége.

A betegséget okozó gombák számára remek környezet egy elsavasodásnak indult szervezet, és itt jön a képbe a lúgosító hatással bíró szódabikarbóna, amely egyensúlyba hozza a test pH-szintjét, kedvezőtlen feltételeket teremtve a betegségeket okozó mikróbáknak, gombáknak. Az almaecet ugyan savas, de ezt az erősséget nem bírják a gombák, és elpusztulnak tőle.

Egy kis tálba öntsünk annyi almaecetet, amennyi ellepi a lábujjainkat, majd áztassuk őket 20 percig. Ezután töröljük szárazra a lábunkat, majd a tálba töltsünk jó meleg vizet, és abba is áztassuk körmeinket 20 percig. Ezt követően tegyünk a vízbe 2 evőkanál szódabikarbónát, amit szintén 20 perces lábáztatás követ majd. Ezt az eljárást egy nap két-három alkalommal is meg kell ismételni.

Ha eltökéltek és kitartóak vagyunk, a körömgomba hetek múlva megszűnik. Ugyanakkor időnként érdemes a köröm végét teafa olajjal és egy kefével alaposan megdörzsölni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek