OtthonEzt ki kell próbálnod: így őrzik meg hosszabb ideig a ruhák a...

Ezt ki kell próbálnod: így őrzik meg hosszabb ideig a ruhák a színüket és minőségüket!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tény, hogy a ruhaszárító nagyon roncsolja a ruhák anyagát, és sokkal hamarabb kikopnak, veszítenek a minőségükből.

A magas hőmérséklettől a ruhák ujja, a nadrágok szára minden alkalommal összemegy egy-egy kicsit, így nagyon kényelmetlenek lesznek, amikor száradás után fel akarod venni. Van néhány trükk azonban, amit ajánlott betartani a ruhaszárítók megfelelő használata érdekében.

Így kíméled a ruhákat mosáskor és szárításkor!

Vigyázz, hogy ne maradjon bennük mosószer!

Ha mosás után mosószer maradványok maradnak a ruhákban, akkor az anyag sokkal érdesebb lesz. Éppen ezért az utolsó öblítéskor tölts a gépbe ½ ecetet, így maradéktalanul meg tudsz szabadulni a mosószertől, a ruháid pedig puhák lesznek.

Csak félig szárítsd meg!

Soha ne szárítsd meg a szárítóban teljesen a ruhákat, főleg a farmert. 10-15 perc általában elegendő ahhoz, hogy a nagyobb ráncoktól meg tudj szabadulni. Ezután akaszd fel őket egy szárítókötélre, a természetes levegő és napfény sokkal higiénikusabban szárít.

A szárától fogva akaszd fel

A nadrágokat mindig a száruktól fogva akaszd fel, ilyenkor ugyanis a lefelé nehezedő súly megakadályozza, hogy minden mosáskor megrövidüljenek.

Gyors szárítás

Néha előfordul, hogy rövid időn belül meg kell szárítanod egy fontos ruhadarabot, de ilyenkor is jó, ha elkerülöd a túl magas hőfokot. Inkább tegyél egy száraz fürdőlepedőt a ruha mellé a szárítógépbe, ez majd magába szívja a nedvesség nagyrészét, így fele időbe telik majd a szárítás.

Soha ne tedd a szárítóba!

A gumis hátoldalú fürdőszoba szőnyeget soha ne tedd a szárítóba, mert a gumi megrepedezik, lepattog. Szárítsd a szabad levegőn, a napon, ahol a szél át tudja járni. Ugyanígy kerüld a festett vagy szitanyomással ellátott logóval rendelkező pólók szárítását is.

Húzd fel a cipzárokat

A mosó- és szárítógépben előzetesen mindig húzd fel a cipzárokat, mert könnyen beszorulhatnak, vagy tönkretehetik az üveg, fém felületeket. Mindig kifordítva mosd a ruhákat, így kisebb az esélye, hogy az erősebb színű megfogja a világosat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek