HolotropikumEzt kell tenni, amikor a gyerek köhög - Ezt tanácsolja a szülőknek...

Ezt kell tenni, amikor a gyerek köhög – Ezt tanácsolja a szülőknek a híres orosz orvos!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Oroszország legelismertebb gyerekorvosa, Dr. Komarovski, úgy véli, hogy a szülők sokszor félvállról veszik, ha a gyerekük köhögni kezd. A legtöbben leugornak a legközelebbi gyógyszertárba és vesznek valamilyen köhögéscsillapító szirupot, és azt adják be. A szakember szerint ez viszont egyáltalán nem jó ötlet.

komarc

„Egy órán át olyan szobában voltam, ahol ment a televízió. Ezen idő alatt 8 olyan reklámot láttam, ami kiváló lehet a köhögésre, és amelyet azonnal be kell venni, amint jelentkezik a tünet. Nem tudom többé ezt az átverést hallgatni. Elég!” – mondja Komarovski doktor.

1. A reklámokból ránkzúduló köhögéscsillapító készítmények nem sokat érnek, sőt még segítik a tüdőkben lévő lerakódások szaporodását, ahelyett, hogy feloldanák. És ez csak súlyosbítja a gyerek állapotát, főleg ha felső légúti fertőzés veszélye is fennáll.

2. Ha vásárolunk is köhögéscsillapító szirupokat, csak is gyógynövényes kivonatúakat kérjünk, mert a gyógyszeres kezelést csak orvosok írhatják elő, a vizsgálatot követően.

3. A gyerekeknél a köhögés erőssége sokkal kisebb fokú, mint a felnőttek esetében, ezért nehezebben tudják felköhögni a váladékot a légutakból, tüdőkből. Éppen emiatt 5 évnél kisebb gyerekeknek nem ajánlják ilyen gyógyszerek alkalmazását, a 2 évnél kisebbeknél pedig egyenes tilos.

4. A száraz köhögést csillapíthatjuk, ha fele-fele arányban összekeverünk friss sárgarépa levet és tejet. Ebből adjunk be a gyereknek egy nap 4–5 alkalommal.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

5. A váladék felszakadásához a legjobb a 18–20 Celsius fokos, tiszta levegő, és a sok meleg folyadékbevitel. A páratartalom 40–70 százalékos kell legyen,

6. Ha a gyerek két napja erősen köhög, lázas, be van dugulva az orra, azonnal forduljunk orvoshoz, mert a váladékban megbújó kórokozók könnyen tüdőgyulladást okoznak. Ne kezeljük mi a gyereket, mert könnyen bajba sodorhatjuk az életét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek