KuriózumEzt jelenti, ha valaki bal csuklóján meglátod a piros madzagot

Ezt jelenti, ha valaki bal csuklóján meglátod a piros madzagot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha figyelmesek vagyunk, sok ember, sőt gyerek csuklóján láthatunk vörös madzagot. Ez a szokás generációkról generációkra öröklődik. De mit is jelent valójában?

Ezt jelenti, ha valaki bal csuklóján meglátod a piros madzagot

Ez az ősi szokás a kabbala vallás bölcseitől származik, amely Izraelben honosodott meg először a világban. Tulajdonképpen egy vörös színű gyapjú fonalat kell rákötni a bal csuklóra, így az megóv mindenféle ártástól, rontástól, átoktól, bajtól.

A legenda szerint ez a szokás az egész emberiség ősanyjára, Rahilra vezethető vissza, aki a szépség és a szerelem megtestesítője volt. A kabbala követő úgy tartják, hogy a vörös masninak mágikus ereje van, mert a vörös szín, az egyik legerősebb védelmet nyújtó szín, mivel ez a szín a Mars bolygó védelme alatt áll.

Fontos az is, hogy gyapjúból készüljön a madzag, mert az jótékony hatással van a keringésre, így ez a fonal kivédi a keringési betegségeket, az ízületi gyulladásokat, serkenti a vér- és nyirokkeringést.

És azért kell a bal csuklóra kötni a fonalat, mert a kabbala tanai szerint a negatív energiák itt lépnek be a testbe, így ha itt van átkötve a csukló, akkor a madzag megakadályozza ezen energiák bejutását a szervezetbe.

A fonalat helyesen kell felkötni a csuklóra. Az az ember, aki ráköti a fonalat egy másik ember kezére, annak tisztalelkű, pozitív energiával teli embernek kell lennie. Ő lehet barát, családtag vagy szerető. A fonal felkötésének ideje alatt mindkét ember pozitív gondolatokkal legyen feltöltve.

A kabbala hívei szerint, ha a fonalat helyesen kötik fel, akkor egy igen erős talizmán lehet. Ha a fonalad elszakad, ne pánikolj be. Ez annak a jele, hogy a piros fonal megvédett, és befejezte a misszióját. Itt az ideje új talizmán után nézni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek