Az otthonülés most egy nagyon jó időszak arra, hogy kiselejtezz egy pár olyan dolgot, amit már rég nem használtál. Vannak olyan tárgyak, amelyeket bizonyos időközönként ajánlott lecserélni, mert különben megbetegíthetnek.

Tusoló Függöny

A vizes tusoló függöny a baktériumok és penészgombák melegágya. Időnként ajánlott kimosni a tusoló függönyt, és minden használat után gondosan ki kell szárítani, mert különben könnyen bepenészedik.

Havonta kétszer mosd ki egy antibakteriális tisztítószerrel, és évente ajánlott lecserélni a tusoló függönyt. Ha nem gondoskodsz a megfelelő higiéniáról, egy penészes tusoló függöny könnyen okozhat húgyúti fertőzést, vagy különböző gyomorproblémákat.

Illatosított mécsesek

Napjainkban szinte minden lakásban megtalálhatóak az illatosított gyertyák, mécsesek. A hangulatkeltés legjobb eszközei, ezért gyakran használjuk őket. Elolvastad már valaha a címkéjét egy gyertyának arról, hogy mit tartalmaz pontosan?

A parafingyertyák égése során számos toxikus anyag szabadul fel, amely különböző légúti megbetegedéseket, asztmát és allergiát is okozhat. Minél hamarabb cseréld le a megszokott illatosított gyertyákat, természetes alapanyagú gyertyákra.

A régi matrac

Egy matrac, bármennyire is nagy a szavatossági ideje, nem egy életre szól. Egy idő után bizony eldeformálódik, és sajnos hát-, és derékfájást okozhat! A másik érv, ami a mellett szól, hogy egy bizonyos idő után ki kell cserélni az ágymatracot, mert megtelhet poratkákkal, bepenészedhet, és számos szennyeződés gyűl fel benne, ami szabad szemmel nem is látható.

Fürdőszobaszőnyeg

Ez az a darab, amit három-négy havonta le kellene cserélni, hiszen soha nem tud kiszáradni teljesen, és ezért könnyen megpenészedik, begombásodik. Kéthetente mindenképp ki kell mosni, és alaposan kiszárítani a napon vagy szárítógépben.

Plüss állatok

A gyerekek imádják a plüss állatokat, de ezeket is időnként ki kell mosni magas hőfokon a mosógépben. Vagy az évek elteltével, ha már a gyerek felnőtt, ki kell dobni, ne tartsd porfogóként a lakásban őket. Ha nem mosod rendszeresen ki a plüss játékokat, könnyen asztmás-, vagy allergiás reakciók jelentkezhetnek a gyereknél!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.