HoroszkópEzt árulja el rólad az egyiptomi csillagjegyed! - Ezt valószínűleg te sem...

Ezt árulja el rólad az egyiptomi csillagjegyed! – Ezt valószínűleg te sem tudtad magadról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egyiptomi kultúra mindig is a misztériumok forrása marad nem csak a filmkészítők és az archeológusok számára, hanem nekünk, egyszerű embereknek is.

Ezt árulja el rólad az egyiptomi csillagjegyed! - Ezt valószínűleg te sem tudtad magadról

A Nap az egyiptomiak kultúrájában központi szerepet töltött be, hiszen az égbolton megtett útja a születés, halál és újjászületés örökkévaló ciklusát jelképezte. A fáraókat pedig isteneknek tekintették, hiszen hitük szerint ők voltak azok, akik földi létük után halhatatlanná válva eljutottak az istenek világába, a túlvilágba. Ezek az istenek az egyiptomi csillagjegyek meghatározásában is közrejátszanak, hiszen minden egyes isten egy-egy csillagjegyet testesít meg.

A Nílus (január 1-7, június 19-28, szeptember 18-26)

A görög történész, Herodotusz szerint „Egyiptom a Nílus ajándéka.” – és ez való igaz, hiszen az egyiptomiak életében a Nílus központi szerepet töltött be, oly annyira, hogy az ősi naptáruk a Nílus három ciklusán alapult. Ez a csillagjegy mindig valami újat és frisset reprezentál. Akik ezen csillagjegyben születtek a végletekig szenvedélyesek és életük minden egyes napját intenzíven megélik. A konfliktusokat messze elkerülik, mert lelki békéjük mindennél többet ér.

Amon-Ra (január 8-21, február 1-11)

Amon-Ra az egyiptomiak napistene. Ez a csillagjegy a második az egyiptomi csillagjegyek között és azok, akik ebben születtek kitűnő vezetők. Magabiztosak és maximalisták, így félkész munka sosem kerül ki kezeik alól. Másokra is inspirálóan hat személyiségük, és nagyon nagy befolyásuk lehet másokra.

Mut (Január 22-31, szeptember 8-22)

A „Mut” anyát jelent egyiptomi nyelven, ezért nem meglepő, hogy akik ezen csillagjegyben születtek igazán gondoskodó természetűek. Döntéseiket mindig higgadt fejjel hozzák, és sosem ítélkeznek elhamarkodottan. Leginkább az oktatásban és az ügyvédi pályán érhetnek el kimagasló sikereket.

Geb (február 12-29, augusztus 20-31)

Geb az egyiptomi földisten. Ez a csillagjegy egy érzékeny és érzelmeket alapuló mentalitást hordoz, ezért szülöttei minden érzelmek szerint tesznek. Ők azok, akik más problémáját a sajátjuknak érzik, és a világ történéseire is nagyon érzékenyen reagálnak.

Osiris (március 1-10, november 27-december 18)

Osiris a túlvilág istene, ezért akik ebben az időszakban születtek lehetséges, hogy kettős személyiséggel rendelkeznek: egyik részük a végtelenségig képes harcolni, magabiztos és küzd a céljaiért, míg a másik részük gyenge és könnyedén megsérül lelkileg. Ez a kettősség az egész életüket végigkíséri, a fájdalmas bukások után gyorsan talpra tudnak állni.

Isis (március 11-31, október 18-29, december 19-31)

Isis az egyik legfontosabb istenségük volt, hiszen ő kötötte össze a halottakat az élőkkel. Gyógyító ereje volt, amivel segített a bajbajutott embereken. Akik ebben a csillagjegyben születtek bátrak és vakmerőek. Messzemenőleg elutasítják a manipulációt, és szeretteiket a végtelenségig képesek oltalmazni. Vidám és bohókás természetűek.

Thoth (április 1-19, november 8-17)

Thoth-ot a Hold isteneként tartják számon, akit sok varázslat övez. Ezen csillagjegyű emberek bölcsek, és kiváló memóriával rendelkeznek. Sosem felejtenek el semmit, ezért mindenkihez úgy viszonyulnak, ahogyan ők is viszonyultak hozzájuk. Ezzel egyetemben nagyon romantikusak, aki életüket teljes szívvel élik.

Horus (április 20-május 7, augusztus 12-19)

Horus Egyiptom védelmezője és uralkodója volt. Akik ebben a csillagjegyben születtek minden vitába beleállnak, és addig küzdenek, míg el nem érik álmaikat. Akkor érzik magukat biztonságban, amikor tudják, hogy teljes mértékig ők irányítják az életüket. Nagyon optimisták és hisznek a munka erejében.

Anubis (május 8-27, június 29-július 13)

Anubist a halál isteneként tartották számon, ezért akik ezzel a csillagjeggyel rendelkeznek,  szükségük van arra, hogy olykor egy kis idő teljesen egyedül töltsenek. Egyedüllétük során sokkal tisztábban láthatnak egyes helyzeteket.

Seth (május 28-június 18, szeptember 28-október 2)

Seth a sivatag, vihar, zűrzavar, ismeretlenség és erőszak istene. Az ebben a periódusban született emberek imádnak utazgatni és új helyeket felfedezni. Rendkívül perfekcionisták ezért céljaikért minden tőlük telhetőt megtesznek.

Bastet (július 14-28, szeptember 23-27, október 3-17)

Bastet egy magányos harcos volt, aki később istenséggé változott. Akik ebben a csillagjegyben születtek egész életükben az egyensúlyra törekednek. Nagyon megértőek, és mindig ráéreznek arra, hogy ki milyen szándékkal közelít feléjük.

Sekhmet (július 29-augusztus 11, október 30-november 7)

Ez az isten a gyógyítás istene. Azok, akik ebben a periódusban születettek két lábban állnak a földön, éppen ezért befolyásos posztokra kerülnek és hatalmuk segítségével mindent megtesznek azért, hogy ha nem is az egész világot, de a környezetüket és a benne élőket megmentsék.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek