HolotropikumEzt a 9 dolgot soha ne tedd, ha lehangolt, depresszív gondolataid vannak

Ezt a 9 dolgot soha ne tedd, ha lehangolt, depresszív gondolataid vannak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben vannak bizonyos időszakok, amikor a lehangoltság maga alá gyűri az embert. Minél rövidebb ideig történik ez, az annál jobb, de van, amikor ez több napig, akár hetekig is elhúzódhat.

Ezt a 9 dolgot soha ne tedd, ha lehangolt, depresszív gondolataid vannak

A következőkben arról lesz szó, hogy ebben az esetben mi az a 9 dolog, ami nem szabad megtenni.

1. Ne olvass negatív véleményeket, kommenteket

Ha nehéz időszakon mész keresztül, enyhe depresszióban szenvedsz, ne kövesd a különböző közösségi oldalakat, és főként ne olvasd el a hozzászólásokat, kommenteket, mert ezzel csak azt éred el, hogy felhúzod magad, és az az érzés keletkezik benned, hogy a te életed a másokéhoz képest igencsak nyomorul.

2. Ne vegyél részt értelmetlen beszélgetésekben

Teljesen fölösleges részt venned olyan beszélgetésekben, amelyeknek nincs sok értelme. Ne fecséreld az energiáidat arra, hogy valakivel háborús konfliktusokról, gazdasági válságokról értekezel.

3. Ne nézz híradót

Bár sokan szeretnek híradót nézni, ha depressziós időszakon mész keresztül kerüld a TV-ben ezeket a műsorokat. Senkinek sem tesz jó, de főleg neked nem, ha folyton katasztrófákról, gyilkosságokról olvasol. Ha sebezhető vagy lelkileg egyáltalán nincs szűkséged ilyen tartalmakra.

4. Ne olvass újságokat

A napilapok többsége tele van negatív hírekkel, botrányokkal, csalásokkal, lopásokkal, bűntényekkel, ezért semmi értelme, hogy ilyen információkkal terheld magad. Inkább vásárolj tematikus magazinokat, olyanokat, ami érdekel, legyen ez a kertészet, a film, a zene, vagy éppen divat.

Ezt a 9 dolgot soha ne tedd, ha lehangolt, depresszív gondolataid vannak

5. Ne nézz erőszakos filmeket, sorozatokat

Egy időre szüneteltesd az erőszakos, gépfegyverrel lövöldözős filmek nézését, legfőképpen azokat, ahol vér folyik, és embereket bántalmaznak. Inkább komédiát, rajzfilmet ajánlott ilyenkor nézni, ez felvidít, megnevettet.

6. Ne hasonlítsd másokhoz az életedet

Tudatosítsd magadban, hogy te egy értékes ember vagy, tele számtalan nagyszerű tulajdonsággal, tudással. Nem vagy értéktelenebb ember, mert az autód régebbi, mint a szomszédé, nem érsz kevesebbet, mert egy lakónegyedben élsz, nem pedig a kertvárosban.

7. Iktasd ki az életedből a reklámokat

A reklám megterhelőek, rombolóak, és képesek depressziót előidézni, mivel azt sugallják, hogy vásárolj, költekezz, szerezd be a legújabb márkás dolgokat. Reklámok nélkül is szép az élet, így jobb, ha elfelejted azokat.

8. Ne hasonlítsd magad a címlapon szereplő modellekhez

Ha nem vagy modell, miért tekintenél úgy magadra? Ha olyan akarsz lenni, mint a címlapon lévő lányok, akkor tenned kell valamit, és erre csakis a mozgás, testedzés a megoldás. Ráadásul, ha elmész kocogni, vagy előfizetsz egy kondibérletre a boldogsághormon szinted is megnő, természetesen a mozgástól.

9. Ne kövesd a politikát

A politika egy harctér, ahol egymás lejáratásában, mocskolásában, szidalmazásában jártas emberek “dolgoznak”. Ha lehangolt, depresszív állapotban vagy, ilyesmire nincs szükséged. Inkább sétálj egy jót a természetben, sokkal nagyobb hasznodra válik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek