LélektárEzt a 4 kérdést tegyük fel magunknak, mikor valami nincsen rendben

Ezt a 4 kérdést tegyük fel magunknak, mikor valami nincsen rendben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben mindig adódnak nehéz időszakok, amikor már huzamosabb ideje, vagy akár villámcsapásként jelentkezik be a baj, nem értjük, hogy mi az oka annak, hogy nem megy minden sínen, és ilyenkor hajlamosak vagyunk másban keresni a bajt. Előbb azonban érdemes magunkat kérdőre vonni, csak egy kicsit.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Mi az elégedetlenség valódi oka?

Meg kell találni, be kell azonosítani, hogy mi akadályozza azt, hogy életünk könnyebb legyen. Az okok között mi magunk is lehetünk, de ugyanúgy egy családtag, egy kolléga, egy főnök is állhat a problémák mögött. Meg kell tudni, hogy konkrétan, hogy mi, vagy ki van a háttérben.

2. Hogyan hatnak rám az emberek, a tárgyak, a helyek?

Mindig lesznek külső tényezők, amelyek képesek hátráltatni bennünket. De mi képesek kell legyünk ezektől valamilyen módon elhatárolni magunkat, hiszen az érzések belülről jönnek. És ahhoz, hogy a jó érzések belülről jöjjenek, olyan dolgokat kell csinálni, amihez van kedvünk, amiben örömünket leljük. Ezért mozogjunk, sétáljunk, együk kedvenc ételeinket.

3. Milyen választásaim vannak?

Már az elején le kell szögezni, hogy mindig van kiút, mindig van választásunk. Rá kell jönnünk, hogy milyen alternatíváink vannak az életben, ehhez elsősorban jó önismeret szükséges. Ha megvan a cél, akkor jöhet a neheze: a munka, de a végén meg fogja érni a befektetett energia.

3. Akkor is keressek megoldást egy problémára, ha nincsen?

Igen, nem szabad feladni, mert mindig van remény, hogy változtassunk életünkön. Az az egyetlen baj ezzel, hogy nehéz felismerni, megtalálni a megfelelő megoldást. Próbálkozni kell, hiszen az nem vezet semmire, ha nem akarunk lépéseket tenni a boldogulásunk felé.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek