HolotropikumEzt a 4 élelmiszert kerüljük, hogy megszabaduljunk a sűrű orrváladéktól

Ezt a 4 élelmiszert kerüljük, hogy megszabaduljunk a sűrű orrváladéktól

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Meghűlés esetén napokig képes kínozni a bedugult, begyulladt, állandóan folyó orr, nem érzünk sem ízt, sem szagot. Normális esetben az orrban lévő váladéknak egészségmegőrző szerepe van, hiszen felfogja a kintről érkező vírusokat, baktériumokat, megakadályozva azok továbbjutását a légutakba, tüdőbe.

orrvalladek

Megfázás esetén éppen ezért indul be a váladék „nagyüzemű” termelése, hiszen a szervezet így igyekszik a további kórokozók általi támadásokat kivédeni. A váladékban antitestek, különböző enzimek, fehérvérsejtek is vannak, amelyek igyekeznek semlegesíteni az ártalmas behatolókat.

A váladéktermelődés nem csak meghűlés esetén lesz nagyobb, hanem akkor is, ha valami allergén anyag kerül be a szervezetbe. Ez lehet a magyarázat arra, hogy semmi bajunk nincs, de mégis állandóan fújnunk kell az orrunkat, zsebkendő nélkül mozdulni sem tudunk.

Az allergiát okozó részecskék sokszor az élelmiszerekben rejtőznek, a szervezet pedig a váladéktermelés megemelésével reagál. Kutatások segítségével derítették ki, hogy sok esetben e mögött például a tej és tejtermékek állhatnak. Ugyanakkor a vörös, zsíros húsok, az alkohol, a glutén is hozzájárulhat ahhoz, hogy az orrunk elduguljon a váladéktól.

Így, ha kitapasztaljuk, hogy a fent említett élelmiszerek valamelyikétől rendszeresen megtaknyosodunk, akkor ne fogyasszuk többé azokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek