KuriózumEzt a 3 dolgot tettem, hogy könnyebben elfogadjam az elutasítást

Ezt a 3 dolgot tettem, hogy könnyebben elfogadjam az elutasítást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szinte nincs olyan ember, aki életében nem tapasztalta volna meg az elutasítást. Ezt az érzést nem egyformán dolgozzuk fel: van, akinek könnyebben megy és gyorsan túl tud lépni rajta, viszont vannak olyanok, akikben mély nyomot hagy egy-egy ilyen eset.

Ezt a 3 dolgot tettem, hogy könnyebben elfogadjam az elutasítást

Ha visszautasítással szembesülünk, az megtépázza az önbizalmat, az önértékelést, elbizonytalanodunk önmagunkban és olykor képesek vagyunk az egész világ ellen fordulni.

Igen, a visszautasítás fáj! Még a legedzettebb lelkűek is megérzik, ha át kell éljék ezt. Ennek ellenére felül kell kerekednünk a történteken és más szemszögből kell megközelítsük ezt az igencsak kényes problémát. Mindenek előtt arra kell ügyelnünk, hogy ne tántorodjunk el a céljainktól. Például ha a kiszemeltünk tudtunkra adja, hogy nem viszonozza a érzéseinket, azaz visszautasít, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy mély letargiába essünk és egy jó ideig bekuckózva duzzogjunk. Az elfogadás folyamatában a következő tippek is segítségünkre lehetnek:

1. Mindig készítsd fel magad arra, hogy akár be is következhet a legrosszabb.

Tudom, mindig mindenki azt hangoztatja, hogy pozitívan kell gondolkodni, mert csak úgy tudjuk bevonzani a jó dolgokat az életünkbe. Ez teljesen igaz, de az, hogy nem gondolkodunk negatívan nem azt jelenti, hogy nem gondolhatunk egy esetleges rossz dologra.

Akár párkapcsolati téren, akár egy állásinterjún szeretnél előre haladni, mindig számolj azzal is, hogy lehet, hogy nem te vagy a megfelelő ember és visszautasítanak. Készítsd fel magad, hogy ha valóban bekövetkezik, akkor ne érjen hidegzuhanyként.

2. Ne szégyelld kimutatni az érzéseidet.

Az érzelmeink kimutatása gyengeségnek tűnhet, pedig nem az! Felvállalni és megélni az érzéseinket segítenek, hogy minél hamarább tisztábban lássuk a helyzetet és megoldást találjunk a problémákra. Ha folyamatosan letagadjuk a negatív érzéseinket, akkor egy idő után akár egy félelemérzet is kialakulhat bennünk és ez gátolhatja a mindennapjainkat. Például lehet, hogy kihagysz egy nagyszerű lehetőséget csak azért, mert tartasz attól, hogy mi lesz veled, ha visszautasítanak.

3. Ha megtörtént a baj, akkor foglald le a figyelmedet valamivel.

A legeslegrosszabb, amit tehetsz egy ilyen élmény után az az, ha az önsajnálat mély bugyraiba sírod magad. Nem hagyhatod el magad! És nem adhatod fel mindazt, amit idáig elértél. Lehet, hogy most ez nem jött össze, de fog jönni egy újabb lehetőség, addig is foglald le magad. Mozogj, olvass, keress új hobbit – csinál bármit, csak tereld el a gondolataidat, és ha majd újra elég erősnek érzed magad, akkor vágj bele még egyszer.

Természetes, hogy egy-egy nagyobb sikertelenség a padlóra küld, de meg kell tanulnunk onnan újból felállni. Az is lehet, hogy valami sokkal jobbat tartogat az élet, csak légy türelemmel és tanulj a tapasztaltakból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek