KuriózumEzért vonzzák a nőket jobban a szakállas férfiak

Ezért vonzzák a nőket jobban a szakállas férfiak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A statisztikai adatok szerint a borotválkozást művelő férfiak, átlagosan életük 3.350 óráját töltik a fürdőszobában. Ellenben a szakáll mellett döntő férfiak nemcsak időt takarítanak meg, hanem a tanulmányok szerint még sikeresebbek is a nők körében.

Bármily meglepőnek is tűnik, a nők, a szakállas férfiakat vonzóbbaknak és hosszabb távú partnereknek tekintik. A szakáll nemcsak az urakat segíti abban, hogy kiemelkedjenek a tömegből, hanem arra is készteti őket, hogy kiegyensúlyozottabbaknak és komolyabbaknak látszanak.

Több ausztrál egyetemi tudós, valamint a finnországi Turku Egyetem kutatói úgy döntöttek, hogy megvizsgálják azt, hogy a szakáll viselete hogyan befolyásolja a nők vonzódását.

Körülbelül 8500 nőt kértek fel a kísérlethez, és mindegyiküknek ugyanazon férfiak fényképét mutatták meg, először borotválva, majd borostásan és végül bozontos szakállal.

A nőket arra kérték, hogy értékeljék az urak vonzerejét mindegyik csoportban, és mondják el azt is, hogy hosszú vagy rövid távú kapcsolatot létesítenének-e a kiválasztottakkal.

A kísérletben résztvevők többsége úgy vélte, hogy a borostás és bozontos szakállú úriemberek szexisebbek. Sőt, jobbnak ítélték őket a közép- és hosszú távú kapcsolatok terén is.

Miért vonzzák jobban a nőket a szakállas férfiak?

Ennek egyik lehetséges magyarázata az volt, hogy a szakáll „a nők közvetlen előnyeinek jeleként tekinthető”.

Esztétikai szempontból a szakáll hajlamos lágyítani és kiegyensúlyozni bizonyos vonásokat, amelyeket túl férfiasnak vagy túl nőiesnek tekintünk, és ezáltal a férfiak vonzóbbnak tűnnek. Vannak olyan viccek is, amelyek szerint a vágott és gondosan ápolt szakáll az urak esetében, a hölgyek tökéletes sminkjének felel meg.

A tanulmányban résztvevő hölgyek szerint, a szakáll extra vonzerőt ad a komoly férfiak számára, azt az üzenetet küldve, hogy viselője, a komolysága mellett, hajlandó a kikapcsolódásra és a szórakozásra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek