GasztroEzért van minden serpenyő nyelén egy lyuk!

Ezért van minden serpenyő nyelén egy lyuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lehet, hogy már feltűnt, de eddig még nem gondolkoztál el rajta, hogy miért is van minden serpenyő nyelén egy lyuk. Természetes, hogy ott van, és az is megtörténhet, hogy ennél fogva akasztottad fel.

Olyan háztartási trükkökkel ismertetünk most, melyek megkönnyítik a dolgodat a hétköznapokban!

1. A serpenyő fogantyúján levő lyuk azért van, hogy abba helyezd bele a fakanalat, amivel az ételt korábban megkeverted, így ha le is akarna csepegni a gőzből származó olajos nedvesség, pontosan az edénybe csepeg vissza, és nem a konyhapultot piszkolod össze.

2. Az üveglapon vagy üvegből készült edényeken lévő foltoktól, szennyeződésektől, vízkőlerakódásoktól könnyedén meg tudsz szabadulni egy kevés ecet segítségével. Spricceld be egy kevés ecettel, majd töröld szárazra egy papírtörlővel. Látni fogod, hogy csillogni-villogni fog minden.

3. A tűzhelyről a zsíros lerakódásokat legkönnyebben étolaj segítségével tudod eltávolítani. Csepegtess rá néhány csepp növényi olajat, majd töröld szárazra egy papírtörlővel. Minden zsíros szennyeződés maradéktalanul le fog jönni a kályháról.

4. A jénai tálból a zsíros lerakódást egy alumínium fóliából gyúrt labdacs segítségével tisztíthatod ki. Mártsd a labdacsot mosogatószerbe, és ezzel sikáld ki a jénai tálat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek