LélektárEzért tanítsd gyerekeidet asztali áldást mondani!

Ezért tanítsd gyerekeidet asztali áldást mondani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Emlékszel, amikor gyerek voltál és anyukád mindig arra buzdított, hogy imádkozz vagy mondj áldást evés előtt? Persze, elmormoltad az imát, s közben azon töprengtél, hogy miért is kell imádkozz, miközben te csak egyszerűen enni szeretnél?

gyerek-imadkozik

Most, ha egy kicsit eltűnődsz, meglepődsz, hogy az imának milyen hatása van a gondolkodásodra, az ételre és úgy egyébként is, az egész jólétedre. Minden vallás arra tanít, hogy mondj imát evés előtt. A keresztények hálát adnak, a hinduk imát énekelnek, és aztán vizet szórnak az ételre, a muzulmánok is csak azután kezdenek el enni, miután megemlékeznek istenről. Minden vallásban és kultúrában az ima különböző módon kerül kifejezésre, de jelentése közös marad.

Előző cikkeinkben olvashattál arról, hogy a vízkristályok szerkezete hogyan változik meg környezetük hatására. Pozitív gondolatokkal a vízkristályok csodálatos mintázatot vettek fel, míg negatív gondolatokkal eltorzultak.

Ugyanígy, imát mondva étkezés előtt, pozitív gondolatok idéződnek elő, megtisztítva az élelmet bármilyen negatív befolyástól, ami az ételt érintette az elkészítése során. Az így megtisztított étel hasznosabb, tisztább és éltetőbb táplálékká teszi mindennapi eledelünket szervezetünk számára. Még ha nem is vagy hívő, egy egyszerű köszönetnyilvánítás és pozitív gondolatok küldése azoknak, akik az élelem előállításában részt vettek, jó irányba vezet.

A pénz vezette életmód és globalizáció elfeledteti velünk kultúránk egy fontos részét. A gyorséttermek és elegáns vendéglők lerombolják a régi hagyományokat és szokásokat, amelyek a spirituális értékeket őrizték. Gondolj bele abba, hogy milyen változásokat hozna a világunkba, ha mindenki legalább étkezések előtt hálát mondana? Talán jobb lenne az életünk is, kevesebb betegségek lennének, és szeretettel gondolnánk embertársainkra és istenre, hiszen mindannyian segítünk egymás fizikai és szellemi táplálékainak megteremtésében.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek