KuriózumEzért olyan fontos, hogy megengedd, hogy a gyerek kézzel egyen!

Ezért olyan fontos, hogy megengedd, hogy a gyerek kézzel egyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyerekeket nem szabad arra kényszeríteni, hogy tiszták maradjanak az asztalnál, éppen ellenkezőleg, hagyni kell őket, hogy minden érzékükkel felfedezzék az egészséges ételeket.

Valljuk be, nem kis kihívást jelent tisztán tartani az abroszt, amikor egy csecsemő vagy egy kisgyermek eszik. Az anyák rendszerint azért küzdenek, hogy a gyerek ne törölje a kezét az abroszba, vagy éppen ne ejtse le a lekváros kenyeret. A gyerekek azonban még teljes odaadással és élvezettel esznek, éppen ezért kevésbé figyelnek oda arra, hogy tisztán maradjon körülöttük minden.

A gyerekek ösztönösen szeretik megérinteni az ételt, érezni a textúráját, játszani vele, éppen ezért semmilyen körülmények között sem szabad visszafogni őket. Ez a tanulási folyamat, a világgal való ismerkedés része. Manapság nagyon sok technológia áll a rendelkezésünkre annak érdekében, hogy könnyen ki tudjuk tisztítani az összepiszkolódott abroszt, ruhát, szőnyeget. Ne stresszeljünk, és ne erőltessük a gyereket, hogy “rendesen” egyen.

Ezt már olvastad? A kézzel történő evés táplálja a testet, az elmét és a lelket!

Milyen ételeket lehet gond nélkül kézzel enni?

Tészta, spagetti, pasta

Részesítsük előnyben az egészségesebb változatukat, ami például csicseriborsó-, borsó- vagy lencse lisztből készült. Az ilyen fajta tészták a legjobb fehérjeforrások egy fejlődésben lévő szervezet számára.

Főtt burgonya

A burgonya bármilyen formában ehető, tapintható, érezhető kézzel.

Sárgarépa

Főtt vagy friss formában is tele van vitaminokkal. Azoknak a gyerekeknek, akiknek épp a foguk nő a lehető legjobb rágóka lehet egy kisebb darab sárgarépa.

Alma vagy körte

Ehető frissen vagy sülve, kompótként.

Palacsinta

A közös palacsintakészítés örömét megkoronázhatjuk azzal, ha megengedjük a gyereknek, hogy ő maga tekerje fel.

Lágy avokádó

Az avokádókrém vagy püré az egyik legegészségesebb bébiétel.

Kenyér, péktermékek

Nagyon népszerűek minden korosztály számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek