HolotropikumEzért nem szabadna soha vizes hajjal aludni!

Ezért nem szabadna soha vizes hajjal aludni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gyerekként sokszor hallottuk, hogy ne feküdjünk le este vizes hajjal. Volt aki bizony meg is járta, hogy reggel felébredve köhögött, és fájt a torka. Azonban nem csupán a megfázás fenyeget, ha vizes hajjal alszunk el.

vizes-haj

Három komoly következménye lehet, ha hajmosás után nem szárítjuk meg fürtjeinket, és úgy bújunk be az ágyba. Reggelre valószínű, már érezni fogjuk a hatását.

Fejfájás

Alvás közben a test hőmérséklete kisebb lesz. A törölközőbe csomagolt vizes hajunk pedig magas páratartalmat bocsát ki. Ennek a következménye erős fejfájás lehet.

Gombásodás

A gombák és baktériumok leginkább nedves, páradús környezetben szaporodnak. A törölköző alatti párás levegő pont megfelelő környezet lesz számukra, ráadásul a megfelelő ellátást is biztosítjuk, mivel a fejbőrön levő elhalt hámsejtekkel, szennyeződésekkel táplálkoznak. Ha véletlenül vizes hajjal fekszünk le, reggel ébredés után rögtön szellőztessük ki a párnánkat, és azt is szárítsuk meg.

Megtörik a haj

A törölközőbe csavart nedves haj hamar roncsolódik, töredezik. Így ha nem szeretnénk másnap úgy kinézni, mint egy szénakazal, lefekvés előtt szárítsuk meg hajunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek