HolotropikumEzért nem szabad vizes hajjal lefeküdni!

Ezért nem szabad vizes hajjal lefeküdni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs is jobb annál, mint egy fárasztó munkanap után beállni a zuhanyzóba és megengedni a csapot, hogy hadd mossa el a víz a testi, szellemi és lelki problémákat, szennyeződéseket, amelyek a nap során rád ragadtak.

Ezért nem szabad vizes hajjal lefeküdni!

Azonban egy dologra érdemes odafigyelned: vizes hajjal ne feküdj be az ágyba, és nem csak azért, mert reggelre teljesen összegubancolódnak a hajszálak, amit csak nagy kínok árán tudsz majd kifésülni.

Azért sem szabad vizes hajjal lefeküdni, mert a nedvesség hatására fejlődni kezdenek a fejbőrt megtámadó bőrgombák, vagy baktériumok, amelyek korpásodást idéznek elő, de ha rendszeresen így fekszel le, akkor megvastagodhat a bőrréteg a fejbőrödön, ami viszketést okoz, nem beszélve arról, mennyire nem esztétikus látványt nyújt.

Ilyen esetben azt is meg kell említeni, hogy a nedves hajban elszaporodhatnak a gombák, amelyek rákerülnek a párnádra, ahonnan könnyen bejuthatnak a tüdőbe, ahol komolyabb fertőzéseket is kiválthatnak.

Ezt már olvastad? 6 dolog, amit a körmeid mondhatnak az egészségedről

Mivel a vizes haj befolyásolja a fej hőmérsékletét, ezért fejfájások is kialakulhatnak, a hajvégek pedig kiszáradhatnak és töredezetté válhatnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek