OtthonEzért nem hiányozhat a vazelin egy háztartásból sem. Felhasználási tippek, amire nem...

Ezért nem hiányozhat a vazelin egy háztartásból sem. Felhasználási tippek, amire nem is gondoltál volna!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természetes alapanyagok és a gyors egyszerű megoldásoknak a korszakát éljük, ahol a háztartásban lévő hétköznapi anyagok egyre tágabb körű felhasználási módjára nyílik lehetőség. Ezek közül ma a vazelin kerül terítékre, amely nemcsak az egészségügyben, hanem az élet sok más területein is különböző módon kerül felhasználásra.

vazelin

Akár autószerelő, egészségügyben dolgozó, festő-mázoló, vagy házigazda, háziasszony vagy, a most következő tippekből biztosan találsz a számodra megfelelő felhasználási módot:

1. Vazelinnel a tetvek ellen

Minden anyuka rémálma, ha a gyerek a kirándulásból tetvesen érkezik haza. Viccesen hangzik, de komoly feladat megszabadulni ezektől a kellemetlen élősködőktől. Vegyél vazelint és dörzsöld a gyerek fejét be, úgy hogy vastag réteget képezzen. Hagyd éjszakára és ismételd meg pár napon keresztül. A vazelin eltávolítása a hajról a legegyszerűbb, ha babaolajjal kened be a hajat, ami lemossa a vazelint is.

Ha ez nem jön össze, akkor itt egy praktikus tipp: Keverj folyékony szappant és kukoricadarát össze, és azzal mosd át a gyerek fejét. Figyelem ez a módszer azonban a lerakott petéket nem tudja elpusztítani.

2. A férjed mindig bütyköli az autót és mocskos, fekete olajos kezekkel jön be a házba?

Adj neki vazelint. Ha előtte bekeni a kezét könnyebben eltávolítja azokat a kémiai kenőanyagokat és szutykot, ami az autószerelés során a kezére tapad.

3. Száraz kéz és berepedt ajkak esetén elsődlegesen választandó!

A téli negatív hőmérséklet igénybe veszi a bőrt. A szél és a hideg kiszárítja és csökkenti rugalmasságát, hidratáltsági állapotát.

Mit kell tenned? Fürdés után dörzsöld be a testednek azon részeit egy kis vazelinnel, amelyek a leginkább ki vannak téve a hidegnek. Nagyon jó védőréteget képez a bőrön és nem engedi a hidegnek és a szélnek, hogy roncsolja azt. Használd berepedt ajkak, száraz kezek esetén.

4. Gyakran vérzik az orrod? A vazelin lehet a megoldás!

Egy kis vazelinnel kend be az orrod belső nyálkahártyáját. Ez megnedvesíti és védi azt és csökkenti az orrvérzés veszélyét. Ugyanígy járhatsz el, ha repüléskor a nyomásváltozások miatt gyakran vérzik az orrod.

5. Épp az ajtót ablakod szeretnéd átfesteni, de kissé ügyetlen vagy?

Vegyél vazelint és kend be a kilincs és más olyan részek szélét, amire nem szeretnéd, hogy a festék rátapadjon. A vazelin megakadályozza, hogy a festék összekenje a nem kívánt felületet, hiszen az nem köt meg a vazelines felületen.

6. Beragadt a hajadba a rágógumi, vagy nem jön le a gyűrű

Ne aggódj a vazelin ebben az esetben is a segítségedre jön. Kend be a hajad és olló nélkül eltávolíthatod a beragadt rágógumit. Az ujjad, ha vazelinnel kened be, akkor a gyűrű is könnyebben eltávolítható.

Neked van más tipped, mire jó még a vazelin vagy te hogyan használod? Ha igen írd meg kommentben!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek