KuriózumEzért ne töltsd a telefonodat az autóban!

Ezért ne töltsd a telefonodat az autóban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság már szinte elképzelhetetlen, hogy 5 percre letegyük a telefonunkat és nélküle létezzünk egy kis ideig. Ezek az okos eszközök szinte minden feladatunkra megoldást kínálnak, csupán pötyögtetnünk kell a kijelzőjüket. Lehetővé teszik, hogy egyszerre több feladatot is elvégezzünk, feleannyi idő alatt, mint amennyiben valójában beletelnének. Egyszerre vásárolhatunk be online, fizethetjük ki banki átutalással a számláinkat és „találkozhatunk” virtuálisan szeretteinkkel anélkül, hogy kitennénk a házból a lábunkat.

Ezért ne töltsd a telefonodat az autóban!

Sok ember kétségbeesik és frusztrált lesz, ha telefonja egyszer csak lemerül és kikapcsol, ilyenkor tűzön-vízen át keresnek egy olyan forrást, ahol perceken belül „újra tudják éleszteni” kedvenc kis kütyüjüket és mehet az élet tovább. Sokszor jobb híján az autóban töltjük a telefonunkat, főleg ha késésben vagyunk. Azt hihetnénk, hogy az autós energiaforrás is ugyanolyan, mint az összes többi, viszont meglepő módon ez nem így van. Ha az autóban töltjük a készüléket többet ártunk az akkumulátorának, mint amennyit használunk.

Hogyan megy tönkre a telefonod, ha az autóban töltöd?

Először is az autós töltések során a készülék alacsonyabb szintű elektromosságot kap, mint amennyire szüksége volna. Ezt könnyen észrevehetjük, mert sokszor félórákkal a telefon töltőhöz való csatlakoztatása után csak pár százalékot ment fentebb az akkumulátor töltöttsége. Viszont előfordulhat ennek az ellenkezője is, amikor a cigarettagyújtóba csatlakoztatott telefon hirtelen nagy mennyiségű áramlöketet kap és ennek következtében a készülék kiforrósodik és a belső alkatrészek nagy része megsérül.

Nem csak a telefonnal lehet baj, az autó is megsínyli a töltést!

Az USB kábeles autóstöltés során az autó akkumulátorát is tönkretehetjük, főleg ha a jármű régebbi típusú. Ha áll az autó motorja a telefon a kocsi akkumulátorától kapja az áramot. Ez az újabb autókra nem jelent veszélyt, viszont ha régebbi gépjárműved van, akkor mellőzd, és inkább várd meg, míg hazaérsz és otthon töltsd fel a telefonod.

A legjobb alternatíva arra az esetre, ha napközben merül le a telefonod és nincs lehetőséged fali csatlakozóval tölteni azt, a külső akkumulátor (power bank). A külső aksit egyszerűen otthon feltöltöd, és típusától függően 3, de akár 5 alkalommal is képes teljesen feltölteni a telefonodat, így nem kell azon aggódj, hogy éppen hol merülsz le.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek