KuriózumEzért ne dobjuk el a kávézaccot

Ezért ne dobjuk el a kávézaccot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kávéfőzés után nem érdemes eldobni a zaccot, hisz számos módon újrahasznosíthatjuk. Ehhez egyfelől száraz, másfelől friss zaccra is szükség lehet. A nedves zacc jó, ha fémdobozban tároljuk, hisz azt is újrahasznosítjuk. A zaccot a napon szárítsuk, majd utána tegyük fémdobozba.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Íme a tippek:

  • A zacc kiváló tápanyaga a talajnak, ugyanakkor távol tartja a csigákat a kertből. A cél érdekében tavasszal, még veteményezés előtt kezeljük zaccal a talajt. Főleg olyan növények esetén ajánlott, amelyek a savas talajt kedvelik. Olyan, nem bizonyított vélekedés is van, hogy a sárgarépa, a retek nagyobbra nő, ha ültetés előtt kávézaccban áztatjuk őket. Ezek mellett még a rózsa az, amelyik jól érzi magát a kávézaccos környezetben.
  • A kávézacc kiváló a penész, vagy a kellemetlen szagok ellen. A legpraktikusabb, ha veszünk két filterszűrőt, helyezzük egymásra, majd a széleket varjuk össze. A felső részen szabadon hagyott nyíláson át töltsünk száraz zaccot a tasakba, majd varrjuk be a nyílást, és a tasakot akasszuk a nedves helyekre, vagy szekrényekbe.
  • A macskák szeretik a virágágyások között végezni a kis és nagy dolgukat. Szórjuk meg zaccal az ágyásokat, semlegesíti a szagokat, de óvatosan, hogy a virágokat ne érje.
  • Azok számára, akik horgászni szeretnek jó hír, hogy a zaccal kevert földben tovább életben maradnak a giliszták.
  • A kávézacc a a bolhák ellen is jó. Miután megfürdettük a házikedvencünket, alaposan dörzsöljük be a bundáját zaccal, majd hagyjuk megszáradni. A módszert inkább a szabadban tartott állatok esetén ajánlott alkalmazni, hisz a zacc alaposan szétszóródik az állat környezetében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek