HolotropikumEzért ne aludjunk a mobiltelefonunkkal

Ezért ne aludjunk a mobiltelefonunkkal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Legközelebb, amikor nem sikerül elaludnunk, mert azon töprengünk, hogy milyen teendőink vannak másnap, fogjuk a mobiltelefonunkat és vigyük át egy másik szobába. Felmérések szerint ugyanis tíz személyből nyolc közvetlenül az ágya közelében tartja a telefonját, míg tízből öten a telefon ébresztőjére kelnek.

mobilozas-ejszaka

Londoni tudósok szerint az alvást jelentősen befolyásolja a mobiltelefonok és más elektronikus készülékek jelenléte, hisz fejfájást, szédülést is okozhatnak különösen akkor, ha az ágy közelében tartják őket. Lefekvés előtt sokan még szörföznek egyet a telefonjukon, vagy a táblagépükön, pedig a készülékek által kibocsátott kék fény megzavarja a szervezetet, így az nem tud különbséget tenni nappal és éjszaka között.

Ezért jobb, ha lefekvés előtt inkább egy hagyományos könyvet olvasunk, semmint egy e-bookot. Szakemberek javasolják, hogy a nyugodt, pihentető alvás érdekében a lefekvés előtt három órával már ne használjunk mobiltelefont, vagy tablettet, hisz már egy éjszaka érkezett sms is jelentősen megzavarhatja az alvás folyamatát. Ráadásul a telefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzás befolyásolhatja az agy elektromos tevékenységét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek