HolotropikumEzért nagyon ritka a mellrák előfordulása Kínában!

Ezért nagyon ritka a mellrák előfordulása Kínában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mellrák kialakulásának vannak bizonyos veszélyeztetettségi faktorai, mint amilyen az életkor, a korai menstruáció, a megkésett menopauza, vagy az örökletességi hajlam.

Ezért nagyon ritka a mellrák előfordulása Kínában!
Fotó: Thomas Bächinger/Flickr.com

Azonban érdekes módon, míg az Egyesült Királyságban minden 12 nő mellrákban szenved, addig Kínában ez az arány jóval kisebb, sőt szinte statisztikailag nem is létezik, hiszen minden 10 ezredik nő hal meg ebben a betegségben, ezzel szemben a nyugati civilizációban minden 10-dik nőnél alakul ki a rosszindulatú daganat.

De vajon mi lehet ennek az oka?

Az orvosok kizárták a gének szerepét, hiszen bebizonyosodott azoknál a japán, vagy kínai nőknél, akik valamelyik fejlett nyugati országban telepedtek le, hogy a következő generáció esetében szinte ugyanolyan arányban fordult elő a mellrák, mint a helybéli nők esetében. Ezért például Hong Kongban a mellrákot a gazdag nők betegségeként említik.

Több kutatás során a szakértők megállapították, hogy összefüggés lehet a tejtermékek fogyasztása és a mellrák kialakulásának gyakorisága között. És ez magyarázatul szolgálhat arra, hogy miért olyan ritka betegség Kínába, vagy a távol-keleti országokban a mellrák, hiszen ott szinte egyáltalán nem fogyasztanak tejtermékeket, túrót, vajat, joghurtot, kefirt.

Az étkezési szakértők szerint a bolygó lakosságának 70 százaléka képtelen megemészteni a tejet, tehát laktózérzékeny.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek