Ezért kellene minden nap langyos citromos vizet innod!

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a langyos vízbe csepegtetett citromlé, amely főként akkor fejti ki pozitív hatását, ha reggel fogyasztjuk el. Lehetsz cégvezető, otthonülő kismama, stresszes diák, vagy éppen atléta, ez az egyszerű gyógyital megéri, hogy minden reggel vele kezd a napot.

citromos-langyos-viz

Igyekezzünk beilleszteni a langyos citromos vizet reggeli szokásaink közé, ugyanis egyes elméletek szerint nagyon sok betegséget képesek leszünk megelőzni azzal, ha meghatározott rutinszerű dolgokkal kezdjük a napunkat.

Az olyan reggeli szokások, hogy bekapcsoljuk a számítógépet, kávét főzünk, még nem segítenek abban, hogy egészségesek legyünk. Az első lépés, hogy reggel igyunk valamit, még mielőtt egy falatot is ennénk. A legjobb, ha egy bögre langyos citromos vizet szürcsölünk el. Ez nagyon sokat segít az egészségmegőrzésben.

Elsőként az immunrendszert serkenti és erősíti, hiszen a citromban sok C-vitamin és kálium van. A C-vitamin segít leküzdeni a meghűlést, az ásványi anyagok pedig stimulálják az agyat és az idegeket, és még a vérnyomást is szabályozzák.

A test pH-értéke is kiegyenlítődik, ami szintén fontos az egészség szempontjából. Ráadásul a citromos, langyos víztől fogyhatunk is, vagy megőrizhetjük karcsúságunkat, hiszen csökken az éhségérzet, így kevesebbet fogunk az ételekre gondolni, de mindez nem jár energiaveszteséggel, sőt, úgy érezhetjük, hogy tele vagyunk erővel, így az iskolában, munkahelyen is sokkal jobban tudunk majd teljesíteni.

Ez a természetes ital ugyanakkor beindítja a gyomorműködést, az emésztést, így a székrekedéstől szenvedőknek is nagy segítséget jelent. Az italban található ásványi anyagok beindítják a méregtelenítést is. A bőrünk is szebbé válik, hiszen a C-vitamintól kevésbé leszünk pattanásosak, a vérben lévő méreganyagoktól is megszabadulhatunk.

Táplálja a nyirokrendszert, ezáltal hidratálja a szervezetet is. Így minden ok adott, hogy miért érdemes reggel langyos citromos vízzel indítani a napot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top