HolotropikumEzért kellene minden lefekvés előtt megmasszíroznod a talpadat

Ezért kellene minden lefekvés előtt megmasszíroznod a talpadat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezért kéne minden lefekvés előtt egy gyors talpmasszázst megejteni, nagyszerű hatása van az egészségre!

Ezért kellene minden lefekvés előtt megmasszíroznod a talpadat

Szegény lábfejeink… belegondoltál valaha abba, hogy nap mint nap mekkora erőfeszítésnek vannak kitéve, hiszen az egész súlyunk rájuk nehezedik mozgás közben. Ráadásul számos ideg is a talpban végződik, amitől még fontosabbá válik, hogy megőrizzük lábfejeink egészségét.

A lábápoláson (azaz körömvágás, bőrkeményedések eltávolítása stb.) kívül még a talpmasszázst is be kellene iktatnunk a szokásaink közé, ugyanis mindössze egy 15 perces gyors talp- és lábfejmasszás lefekvés előtt hihetetlen csodákat tud művelni a szervezettel, lássuk is őket:

1. Fokozza a vérkeringést

Ez különösképpen az ülő munkát végzők számára lehet nagyon hasznos, hiszen a nap folyamán elég kevés lehetőségük nyílik az izmaik átmozgatására. Egy gyors talpmasszás lefekvés előtt némileg pótolni tudja a mozgás hiányát, azáltal, hogy fokozza a vérkeringést.

2. Megelőzi a lábsérüléseket

Bizonyára már mindenkivel megesett, hogy egy rossz lépésnek köszönhetően kificamodott, vagy megrándult a bokája. A masszás által erősíteni lehet a boka izmait, ezáltal csökkentve a ficamok esélyét.

3. Csökkenti a vérnyomást

Mindamellett, hogy képes fokozni a vérkeringést, a magas vérnyomást is képes enyhíteni. Napjainkban a magas vérnyomás legáltalánosabb oka a túlzott stressz. A masszás segít ellazulni és a hátunk mögött hagyni a napi gondokat.

4. Csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit

Egy, a reflexológia területén végzett tanulmány szerint már egy rövidke masszázs is képes csökkenteni a depresszió tüneteit, visszeres panaszokra is hatékony, és a menopauza okozta depressziót is képes csökkenteni.

5. Enyhíti a fejfájást

Dániában már régóta használják a talpmasszázst a fejfájás és a migrén kellemetlenségeinek enyhítésére. 3 hónap után már jelentős javulás észlelhető, az ilyen módszerrel kezelt páciensek 65%-a enyhébb tünetekről számolt be.

6. Kezelhető vele a lúdtalp

A lúdtalp elég sok kellemetlenséget tud okozni: láb- és lábszárfájdalmak, csökkent fizikai terhelhetőség, fáradékonyság. Masszázzsal nemcsak felfrissíteni tudjuk a megterhelt talpat, hanem az izmokat is erősíthetjük.

7. Enyhíti a premenstruációs szindróma és a menopauza tüneteit

A jellemző tüneteket, mint amilyen a fejfájás, fáradtság, hangulatingadozás, érzékenység, szorongás, pár perces lábmasszázzsal már enyhíteni lehet.

8. Csökkenti az ödéma hatásait

A szövetek közötti folyadék felhalmozódás igencsak kellemetlen tünetekkel járhat. A terhesség későbbi szakaszában kialakuló ödéma szépen kezelhető rendszeres masszázzsal, mindemellett elengedhetetlen az egészséges étrend betartása is.

9. Növeli az intimitást

Ez olyan esetben működhet, ha a párunkat, vagy az egyik családtagunkat kérjük meg, hogy masszírozza meg a lábunkat. Ez a gesztus nem kerül semmibe, mégis sokat jelenthet mindkét fél számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek